Corbyn'den gazetecilere özgürlük çağrısı

Jeremy Corbyn, Türkiye'de tutuklu olan gazetecilerin serbest bırakılmasını talep etti. Corbyn, Türkiye'yle dayanışma için çalışmaya devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere ana muhalefet partisi İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Türkiye'de tutuklu olan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Evrensel  gazetesinin İngiltere temsilcisi Arif Bektaş ile görüşen Jeremy Corbyn, düşünce ve ifade özgürlüğü için verilen mücadelelere destek vermeye devam edeceğini vurgulayarak, gaztecilerle dayanışma için tasarlanmış olan “Hakikate Özgürlük” tişörtüyle fotoğraf çektirdi. Corbyn'in fotoğrafı 'Dışardaki Gazeteciler' tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Twitter paylaşımlarında kullanılan #JeremyCorbyn etiketi kısa sürede Türkiye TT'sinde 1'inci sıraya yükseldi.

ANKETLERERE GÖRE YENİ BAŞBAKAN

Kamuoyu araştırmalarına göre, bugün seçim olsa kazanmasına kesin gözü ile bakılan Corbyn’in, bir sonraki seçimde İngiltere’nin başbakanı olması bekleniyor. Kendisi de eski bir gazeteci olan Corbyn, gazetecilik faaliyetinden dolayı gazetecilerin tutuklanmasına karşı kampanyaların başını çeken isimler arasında yer alıyordu.

Türkiye’de de tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılması için Corbyn dayanışma çalışmaları yapmaya devam edeceğini söyledi.