Tunceli'de anma ve protesto yürüyüşü

Tunceli'de, öğretmen Necmettin Yılmaz için yürüyüş düzenlendi. Pülümür Çayı'na karanfiller bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunceli CHP İl Başkanlığı, PKK tarafından kaçırılarak öldürüldüğü belirtilen öğretmen Necmettin Yılmaz için anma ve protesto yürüyüşü düzenledi.

Tunceli Belediyesi önünden başlayan "Terörü protesto ve şehit Necmettin öğretmeni anma yürüyüşü"ne; CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri Tuncay Özkan, Muharrem İnce, Haluk Pekşen, Gürsel Erol, Gülay Yelekçi, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş de katıldı.

Cemevine kadar yürüyenler Türk bayrakları ve Necmettin Yılmaz'ın fotoğraflarını taşıdı. Yaklaşık yarım saat süren yürüyüşün ardından öğretmen Necmettin Yılmaz'ın cenazesinin bulunduğu Pülümür Çayı'na Gole Çeto Parkı'ndan karanfiller atıldı. Ardından park içinde bulunan ziyaret yerinde, hayatını kaybedenler için mum yakıldı ve lokma dağıtıldı.

'NECMETTİN ÖĞRETMENİN KANI GÖZLERİMİZDE YAŞ OLDU'

Burada bir konuşma yapan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol şunları söyledi:

"Topraklarımızın kutsallığına ihanet edildi. Necmettin öğretmenin kanı yüreğimizde ateş, gözlerimizde yaş oldu. Annesinin, babasının acısı acımız oldu. Necmettinimize sahip çıkamadığımız için Dersim halkından, ailesinden özür dileriz. Bu acının tarifi yok. Bizim evladımız, onurumuz. Necmettin öğretmene sıkılan kurşun Dersim'in kültürüne, geleneklerine, inançlarına sıkılan kurşundur. İnsanlığa sıkılan ihanet kurşunudur. Terör örgütlerine sesleniyorum, can alarak eylemlerinize devam edecekseniz bilin ki Dersim'de de Türkiye'de de bedel ödeyecek milyonlar vardır."

'YENİ BİR DİRENİŞ HİKAYESİ YAZMAYA DAVET EDİYORUM'

Tunceli halkına da seslenen Erol, "direniş" çağrısı yaptı. Erol, sözlerine şöyle devam etti:

"Buradan Dersim halkı, sana sesleniyorum; sen ki yüzyıllardır insanlık onuru için mücadele etmiş, adalet için başkaldırmış, insanın insana kulluğuna isyan etmiş, sen ki inançların ve değerlerin için bedel ödemiş bir halksın. Şimdi sizleri hak, hukuk, adalet demek için, demokrasi ve özgürlük istemek için, teröre karşı çıkmak için, yeni bir direniş hikayesi başlatmaya davet ediyorum. Bu direniş hikayesi teröre karşı çıkma hikayesidir." (TUNCELİ/DHA)

Necmettin öğretmenin cenazesi bulunduNecmettin öğretmenin cenazesi bulundu