Cegerxwîn tabelası yeniden asıldı

'Cegerxwîn Kültür Merkezi' tabelası tekrar asıldı. Tabelanın temizlenmek için indirildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Kayapınar Belediyesi'ne atanan kayyım Mustafa Kılıç'ın talimatıyla dün indirilen Cegerxwîn Kültür Merkezi tabelası yeniden yerine asıldı. Kılıç, tabelanın temizlemek amacıyla indirildiğini açıkladı.

Dün sabah saatlerinde belediye ekipleri tarafından indirilen Cegerxwîn Kültür Merkezi tabelası yeniden yerine konuldu. Tabelanın kültür merkezinin isminin değiştirilmesi amacıyla indirildiği öne sürülmüştü. Bu haber sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Kültür merkezine "15 Temmuz Millet Kültür Merkezi" tabelası asılacağı iddia edilmişti.

Kayapınar Belediyesi'nin sitesinde Mustafa Kılıç imzasıyla yapılan açıklamada tabelanın temizlenmek amacıyla indirildiği, isminin değiştirilmesi haberlerinin asılsız olduğu ve temizlendikten sonra tekrar yerine yerleştirildiği duyuruldu.

PARKORMAN ŞEHİTLER PARKI OLDU

Öte yandan kültür merkezinin de içinde yer aldığı Parkorman'ın ismi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Cumali Atilla tarafından "15 Temmuz Şehitler Parkı" olarak değiştirilerek, yeni tabelası asıldı.

2007 yılında açılışı yapılan Parkorman'a Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 2002 yılında hayatını yitiren İnsan Hakları Derneği kurucusu ve yayıncı Ayşenur Zarakolu’nun anısına "Ayşenur Zarakolu Parkormanı" ismi verilmesi kararı alınmış ancak bu karar valilik tarafından onaylanmayarak geri çevrilmişti. (DUVAR)