Ankara'da Suriyeli mültecilere saldırı

Ankara Demetevler'de yaşayan Suriyeli mülteciler gece boyu saldırıların hedefi oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlarla saldırının boyutu daha da büyüdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da Suriyeli mültecilerle 2 genç arasında çıktığı öne sürülen kavga sosyal medya üzerinden yapılan gerçek dışı paylaşımlarla saldırıya dönüştü. Mahallede yaşayan mültecilerin hedef alındığı olaylarda bazı işyerlerine de zarar verildi. Polisin TOMA'lı ve gazlı müdahalesi sonucu saldırgan grup uzaklaştırılırken, Ankara Valisi Ercan Topaca Twitter hesabından "Yenimahalle ilçemizde büyük olaylar olduğu konusunda asılsız haberler yayılmaktadır. Gençler arasında küçük bir tartışma yaşanmıştır" ifadelerini kullandı.

Demetevler'de kalabalık bir grup, gece boyu ellerinde sopalar ve bıçaklarla ırkçı sloganlar atarak sokakları dolaştı. Toplanan mahalle sakinlerinin Suriyelilere ait işyerlerine zarar vermesi gerginliği arttırdı.

Suriyelilerin oturduğu bir kafede çıkan kavgada 1 kişi yaralanırken, ihbar üzerine çok sayıda polis ekibi, yunus timi ve çevik kuvvet ekibi TOMA'lar eşliğinde mahalleye sevk edildi.

ankara3

Polisin müdahalesiyle olaylar kısa sürede büyümeden bastırılırken, yaralı kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Çıkan olaylarda çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırılırken, polis mahalle sakinlerini evlerine dönmeleri konusunda uyardı. Olası yeni bir olaya karşı polis, mahallede aldığı önlemlerini sürdürüyor.

(DHA/HABER MERKEZİ)