-Ne istiyoruz? -Suuu...

Adalet Yürüyüşü devam ederken, bu kez kortejde yaşanan renkli olaylardan bahsedelim istedik. Yürüyüşün koordinasyonunu sağlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'le yürüyüşle ilgili eğlenceli durumları konuştuk.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Adalet Yürüyüşü'nde binlerce kişi yürürken eşyalarını kaybediyor, tuvalet ihtiyacını gidermek için karşılaştığı zorluklar nedeniyle bazen sinirleniyor... Ama tüm bunlarla birlikte ortaya renkli görüntüler de çıkıyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de hem milletvekilleri arasında hem de yürüyüş korteji içerisindeki en renkli kişilerden biri. Özel, yürüyüşün koordinasyonunu otobüsün üstünden anonslar geçerek kontrol ediyor.

Sadece yürüyüş kortejinin kontrolü için değil, bazen gözlük ve şapka bulunduğunu anons ederken bazen de kredi kartı bulunduğunu anons ediyor. Tabii bunların yanında, enteresan görüntüler de oluyor. Ağaca bağlı köpek, makam araçlarıyla tuvalete götürülen kadınlar... Özgür Özel ile 'Adalet Yürüyüşü'nün en renkli sahnelerini konuştuk...

ADALET DEDİĞİMDE 'SUUUU' DİYE BAĞIRAN ABİMİZ...'

Özel, yürüyüşün başladığı ilk günlerde ortaya çıkan renkli görüntülerden söz ederken yürüyüşün provokasyonlara karşı, 'Hak, hukuk, adalet' sloganını attıktan hemen sonra kortejden gelen yanıtları şöyle anlatıyor: "İlk başlarda 'adalet' dediğimde kortej şöyle karşılık veriyordu: 'Vermeyecekler alacağız.' Başka bir örnek ise herkes 'adalet' diye bağırırken bir abimiz, 'Suuuu' diye bağırıyordu. Yine başka bir sefer daha, ne istiyoruz, dedim. Yürüyüş kortejinden herkes yüksek sesle 'Adalet istiyoruz' derken yaşlı bir teyzemiz bağırarak, 'Vermeyeceklerrr Alllah onları kahretsin' dedi."

'AĞACA BAĞLI KÖPEK, MAKAM ARAÇLARIYLA TUVALETE GÖTÜRÜLEN KADINLAR...'

Yürüyüşün 9'ncu gününde enteresan bir olayla karşılaştıklarını belirten Özel, bir köpeği ağaca bağlı olarak gördüğünde yaptığı ilk şeyi şöyle anlatıyor: "Öğlen arasında mola yerine ilk gittiğimizde bir köpeğin bir ağaca bağlı olduğunu gördüm, ben de bunu anons ettim. Anonstan sonra köpeğin sahibi peşimizden gelerek, 'Köpeği bağlı unutmuşuz' dedi."

Özel, kendisine enteresan gelen başka bir olayı ise bir mola yerinde kullanılan seyyar tuvaletlerin bozuk olmasından dolayı 16 kadını makam araçlarıyla 3 km mesafedeki benzin istasyonuna götürmeleri olduğunu söylüyor ve ekliyor:  "7, 8 hanımefendi tuvaleti kullanmak istiyordu. Bu durumu anons ettikten sonra 16 kişiye ulaştık. Bizler de 16 kişiyi 3 km uzaklıktaki bir benzin istasyonuna, güvenliği sağlayan araçlarla ve genel merkez yöneticilerinin kullandığı makam araçlarıyla götürdük. Kendileri bu araca hem şaşırdılar hem de mola yerine geri geldiklerinde bu olayı hayatları boyunca unutmayacaklarını söyledi. Hepimiz yürekten canla başla çalışıyoruz. Kimse kırılsın, darılsın istemiyoruz."

'YÜRÜYÜŞÜN EN RENKLİ ÇİFTİ'

CHP milletvekillerinin 'Adalet Yürüyüşü'nün en renkli çiftini seçtiğini de söyleyen Özel, bu çiftleri şöyle açıklıyor: "Tabii bunların yanında bizler de bazen birbirimize takılıyoruz. Arkadaşlar Kemal Bey ve eşi Selvi Hanım'dan sonra yürüyüşün en renkli çifti Veli Ağbaba ve Özgür Özel diyor."

. .

'TENEKEYE BASTIM...'

Geçtiğimiz günlerde provokasyon amaçlı bir aracın birkaç kez kortejin bulunduğu noktaya doğru geldiğini anlatan Özel, otobüsten inerken küçük bir kaza geçirmiş: "Kendisine buradan ayrılmasını rica ettim. Kortej de bu araca yaklaşınca hızla o tarafa yaklaştım. Bu sırada yürüyüşçülerden biri benimle fotoğraf çekmek istedi ben de kendisine acilen 100 metredeki şuraya varmam lazım dedikten sonra bir tenekeye bastım. Tenekeye basınca 3, 4 yerim ve kaburgam zedelendi. Ama yürümek sağlığa da siyasete de iyi geliyor."

'BOZKURT İŞARETİ YAPAN HER 10 KİŞİDEN 9'UNUN HAYIR'I DESTEKLEDİĞİNİ ANLADIK'

Yürüyüş boyunca neredeyse otobüsün üstünden ayrılmayan Özel, bir de yol boyunca birçok parti işaretleriyle karşılaştığını söylerken şunları söylüyor: "Günde en az 10 kişi otobüsten bana seslenerek, 'Ben Evet'çiydim ama bundan sonra sizinle beraberim' diyenler oluyor. Bizler daha önce konvoya ülkücü işareti yapanların bizleri protesto ettiklerini düşünüyorduk; ama şimdi her 10 bozkurt işareti yapanlardan 9'unun yürüyüşe ve Hayır'a destek olduğunu anladık. Bunu biliyoruz ki, Gezi'de 'Camiye ayakkabılarla girdiler, camide içki içtiler, baş örtülü bacılarımıza saldırdılar' gibi gerçekle bağlantısı olmayan bir dezenformasyon gerçekleştirdiler. Bugün yürüyüşün 15'nci günü. Bizler ardımızdan bir pet şişe bile bırakmamanın ve bu fırsat kollayıcılara kötü bir görüntü vermemenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Özel, son olarak her gün en sık yaptığı konuşmanın 1991'de yapılan Madenci Yürüyüşü'nde çok okunan bir şiir olduğunu anlatıyor, "Hem kulağımızda hem ezgisi hem de sözleri ile bir şiirden alıntı yaparak yapıyorum..." ve bizim için tekrarlıyor yaptığı anonsu, "Her gün yeni yollarla tanışıyor ayaklarımız, her gün yeni azılar ekleniyor ağızlarımıza. Her gün yeni kulaklar işitiyor söylediklerimizi ve her gün çoğalıyor adalet yürüyüşçüleri. Biz en zorlu bölgelerden, sımsıkı duygularla çıkıp Ankara'ya doğru adımlarımızı atarken ve metreleri kısaltırken Malatya'dan milyonlar olup önce adaleti sonra demokrasiyi sonra huzuru ve barışı yeniden tesis etmek istiyoruz."