Trafikte droneli ceza dönemi

Trafikte havadan denetim dönemi. Drone belirledi, polis hatalı sollama yapanlara ceza kesti.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'te, polis tarafından özellikle bayramda meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla sollamanın yasaklı olduğu yollarda 'drone' ile görüntü alınarak trafik denetimi yapıldı. 'Drone' görüntülerinden hatalı sollama yaptığı belirlenerek durdurulan çok sayıda araç sürücüsüne 206'şar lira para cezası kesildi.

Ramazan Bayramı'nda artan trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından sollama yasaklı yollarda 'drone' destekli denetim yapıldı. Gaziantep- Nurdağı Karayolu'nun 6'ncı kilometresinde havalandırılan 'drone' ile görüntü alan ekipler, virajlı ve sollama yasaklı yolda sollama yapan araçları belirledi.

Ekiplerin, 'drone' görüntülerinden hatalı sollama yaptığını saptadığı araçlar, oluşturulan kontrol noktasında durduruldu.

Trafik polisleri, 'drone' ile hatalı sollama yaptıklarını söyleyip uyardığı çok sayıda aracın sürücüsüne 206'şar lira para cezası kesti.

Hatalı sollama sonucu para cezası uygulanan bazı araç sürücüleri denetimi beğenip polislere teşekkür ederken, bazıları da bayram gününde ceza kesen polislere sitem etti.

(DHA)

Etiketler trafik ceza drone