CHP'li Özel'den HDP açıklaması

CHP'li Özel, HDP sorusuna yanıt verdi: "Yürüyüşe adalet arayan herkes katılıyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin, HDP'nin adalet yürüyüşüne katılması konusundaki tavrını açıkladı.

Adalet yürüyüşünün 12'nci gününde Bolu'da İleri'den Zozan Baran ve Emre Deveci'ye konuşan Özel, HDP konusundaki soruya şu yanıtı verdi:

"Bu yürüyüş bir partinin yürüyüşü değil. Bu yürüyüşe kimseyi davet etmedik, gelen kimseye de git demedik ama kuralları var; kurallarına uyulması gerekiyor. Siyasi simge yok, 'Adalet' dövizi dışında döviz yok. Yürüyüşe, kendisini adalet arayışında yalnız hisseden herkes katılıyor."

'DÜNYA SİYASET TARİHİNE DAMGASINI VURACAK'

Yürüyüşün dünya siyaset tarihine damgasını vuracak bir eylem biçimi olduğunu belirten Özel, şöyle devam etti: "Dünyanın neresinde, ülkenin başkentinden dünyaca bilinen bir metropolüne biri yürürse bu bir haberdir. Bir siyasetçi yürüse çok önemli bir haberdir ama ülkenin ana muhalefet partisi lideri böyle bir yürüyüş gerçekleştiriyor ise, bu yürüyüş dünya siyaset tarihine damgasını vuracak bir eylemlilik biçimidir ve dünyanın o ülkeye, o ülkenin de o yürüyüşe dikkat kesilmesini sağlar."

Maltepe'ye 9 Temmuz günü ulaşmayı hedeflediklerini belirten Özel, "Türkiye merkezli yapılacak mitingde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı konuşmada bundan sonraki yol haritasını açıklanacak" dedi.