Kaboğlu ve Şener, Adalet Yürüyüşü'nde

'Adalet Yürüyüşü' 12'nci gününde Bolu'yu geride bırakarak Düzce il sınırına ulaştı. Kılıçdaroğlu'na bugünkü yürüyüşünde Prof. İbrahim Kaboğlu ile Abdüllatif Şener de eşlik etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' 3'ncü etabında Düzce ile sınırına ulaştı. Yürüyüşün 12'nci günü Boludağı Eski Varan tesislerinde son buldu. Kılıçdaroğlu, bugün 17 kilometre yürüdü. Yürüyüş yarın sabah saat 08.00'de başlayacak.

GERGİNLİK ÜZERİNE TOPLANTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün Bolu Dağı'nda devam eden 12'nci gününde yürüyüşe katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkması üzerine Bolu Dağı'ndaki Köroğlu Tesisleri'nde verilen molada parti MYK üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantıda, yarından itibaren görevli yeleği giyecek 25 milletvekilinin kortejde aralara yerleştirilmesi ve yürüyenlerin provokasyonlara gelmemesi konusunda uyarılması kararlaştırıldı. Molanın ardından 3'üncü etap başlamadan önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de parti otobüsünden provokasyon uyarısı yaptı.

adalet

'EN SEVDİĞİMİZ SLOGAN DA OLSA ATMAYACAĞIZ'

Özel, şöyle dedi: "Bundan sonra arabayla gelip yanımızda durup bize saldırsalar dahi karşılık vermeden yürüyüşe devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte bu kitleyi asla ve asla barışçıl bir yürüyüş yapan, adalet talebini dile getiren kitle olmaktan farklı gösterecek başka başka sloganlar, çok sevdiğimiz slogan dahi olsa, sadece ya 'adalet adalet', ya da 'hak hukuk adalet' diye bağırıyoruz. Sayın genel başkanın hepinizden özel ricası budur. En sevdiğiniz slogan dahi olsa bu bir partiye ait yürüyüş olmadığı için her farklı slogan kitleyi biraz azaltabilir. Birilerinin gönlünü kırabilir. Yürüyeceğiz, vardığımız yerde milyonlar olacağız. Bugünkü varlığımızı tarih unutmayacak" dedi.

İBRAHİM KABOĞLU VE ABDÜLLATİF ŞENER'DEN DESTEK

Uyarının ardından Kılıçdaroğlu, kortejin önüne geçip, 'Hak hukuk adalet' sloganı atarak yürüyüşe tekrar başladı.

Bu etapta, KHK ile Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile AK Parti kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Kılıçdaroğlu'na yanında yürüyerek destek verdi.

Kılıçdaroğlu, yolda ağlayarak yanına gelen bir kadının elini öptü. Bolu Dağı'nın zirvesinden aşağıya doğru inen Kılıçdaroğlu, yamaçta Ak Parti bayrağı açan bir gruba da alkışlayarak karşılık verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, bugün 17 kilometre yürüyerek 12'nci günü tamamladı ve Düze il sınırına girmiş oldu.

Yürüyüşün 12'nci günü Boludağı Eski Varan tesislerinde son buldu. Kılıçdaroğlu, Varan tesislerindeki kamp alanında geceyi geçirecek. Yürüyüş yarın sabah saat 08.00'de başlayacak.

CHP'li Özel'den HDP açıklamasıCHP'li Özel'den HDP açıklaması

'Maltepe Cezaevi, Enis Berberoğlu tutuklanmadan önce hazırlandı''Maltepe Cezaevi, Enis Berberoğlu tutuklanmadan önce hazırlandı'