Barış imzacıları Adalet Yürüyüşü'nde

Adalet Yürüyüşü'nün 8'inci günü başladı. CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü' bugün Bolu il sınırları içerisinde devam edecek. Bugünkü yürüyüşte katılanlardan birisi de Hıdır Aydın. Aydın, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmalarının ardından adaletin ortadan kalktığını belirterek yürüyüşe katıldığını söyledi. Öte yandan KHK ile ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da Kılıçdaroğlu'na eşlik ediyor. KHK'larla ihraç edilen akademisyenler ise 'adalet' talepleriyle yürüyüşte yerini aldı. Adalet Yürüyüşü'ne bugün katılanlar arasında TMMOB yönetici ve üyeleri ile Kardeş Türküler de vardı.

Google Haberlere Abone ol

BOLU - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' sekizinci gününde devam ediyor. Bolu'nun Gerede ilçesine yaklaşık 10 kilometre kala başlayan etapta bugün için belirlenen toplam mesafe 19 kilometre.

Gerede ilçesi geçilerek Ibrıcak Köyü yol hizasına varılması amaçlanıyor. Sosyal medyadan da 'geladaleteyürü' etiketiyle paylaşımlar yapılmaya başlandı. Yürüyüşün katılımcıları arasında yer alan Hıdır Aydın Ankara'da dükkanını kapatıp yola çıkmış. Aydın "Nuriye ve Semih tutuklandıktan sonra yola çıktım" diyor.

kemal

15 TEMMUZ GAZİLERİ ZİYARETE GELDİ

'Adalet Yürüyüşü'nün sekizinci gününde basın açıklaması yapan Kemal Kılıçdaroğlu dün gece üç 15 Temmuz Gazisinin ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Herkes için yürüdüğünü tekrar hatırlatan Kılıçdaroğlu sosyal medya üzerinden eleştirilerini dün de sürdüren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Adalet herkes için gereklidir" sözleriyle cevap verdi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Ben kendi ülkemi seviyorum başka bir ülkeden destek arayışına hiç girmedim. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne de Pensilvanya bana teşekkür etti.Açın gazeteleri Fethullah Gülen rahatsızlığında kime teşekkür etmiş, benim ismim yoktur."

'Adalet Yürüyüşü'nde anı defteri oluşturuldu'Adalet Yürüyüşü'nde anı defteri oluşturuldu

'BİRİLERİ 'FETÖ'CÜ ARIYORSA AYNAYA BAKSIN'

İki yıl önce kardeşi yüzbaşı Ali Alkan'ın öldürülmesinin ardından cenazesinde isyan eden Jandarma Yarbay Mehmet Alkan da 'Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Yarbay kardeşinin cenazesinde, "Çözüm diyenler ne oldu da 'Sonuna kadar savaş'diyor" sözleriyle isyan etmiş, "Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok.Git o zaman oraya git"demişti. Alkan bu sözlerinin ardından KHK ile ihraç edildi.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu'na KHK ile ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da eşlik etti. Alkan ihraç edilmesi üzerine "Benim FETÖ'cü olmam söz konusu değildir. Birileri FETÖ'cü arıyorsa önce aynaya baksın" dedi.

NURiYE Hıdır Aydın, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmalarının ardından adaletin ortadan kalktığını belirterek yürüyüşe katıldığını söyledi

'ADALET ORTADAN KALKINCA YOLA ÇIKTIM'

Ankara'dan yola çıkarak İstanbul'a kadar 'Adalet Yürüyüşü'nü sürdürmeyi hedefleyen Hıdır Aydun Yüksel Caddesi'nde açlık grevine başlayan ve tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için yürüyor. Adalet Yürüyüşü'ne her kesimden farklı görüşlerinden insanların katıldığını ve düşüncelerini ifade ettiğini söyleyen Aydın şöyle devam etti: "Bu ülkede adaletin gerçekten yok olduğunu Nuriye ve Semih'in gözaltına alındığında hissettim. Nuriye ve Semih tutuklandı adalet bitti dedim. Bu yürüyüş sonunda bağımsız bir yargının, anayasanın ve hukukun bu ülkede geri hüküm sürmesine yarayacağına inanıyorum."

cenk İhraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter "Bizim de talebimiz adalet" dedi.

BARIŞ AKADEMİSYENLERİ 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE

Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen barış bildirisi imzacısı akademisyenler de 'Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. 'Sarayın İbişi Olmadık, Olmayacağız' yazılı pankartlarla yürüyüşe katılan akademisyenlerin talebi ise adalet.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesin'deki görevinden ihraç edilen Ali Rıza Güngen "Atılmış akademisyenler olarak adalet talebinde bulunuyoruz. Herhangi bir hukuki zemin olmaksızın bir barış imzacısı olduğumuz için atıldık. Hakkında hukuksuz hüküm bulunan tüm kamu çalışanları adına yürüyeceğiz" dedi.

'SİVİL ÖLÜME MAHKUM EDİLDİK'

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki görevinden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter de 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında. İhraçlarla birlikte sivil ölüme mahkum edildiklerini söyleyen Yiğiter şöyle devam etti: "Biz bu yürüyüşe barış demokrasi ve emekten yana tavır alındığı için ihraç edilen akademisyenler olarak katıldık. Bizim 'adalet' talebimiz var. Geniş anlamda adalet, barış talep edenler olduğumuz için bu bedeli ödedik"

zeytin 'Zeyin için de 'adalet' istiyoruz.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden yöresel kıyafetleriyle gelen Muzaffer Yılmaz " Adalet yürüyüşüne haksızlıklara karşı olduğumuz için geldik. Zeytin için de adalet istiyoruz" dedi.

adam

HALİSDEMİR'İN YAKINLARI DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında hayatını kaybeden Ömer Halis Demir'in fotoğrafıyla yürüyüşe katılan Taner Bilen "15 Temmuz'da bizim de yakınlarımız meydana çıktı. Şimdi bazı hükümet yetkileri bununla kıyaslıyorlar yürüyüşü. Bunun ayrımını yapıyorlar, fakat bunun sonunda herkes kaybeder.Herkesi kucaklayan bir yürüyüş olduğu için buradayım"

Bolu'nun Gerede ilçesine yaklaşan 'Adalet Yürüyüşü'nde herhangi bir provakasyona karşı olumsuz bir tepki ortaya konmaması adına yürüyüşçüler uyarıldı. Milletvekili Veli Ağbaba "Provokasyonlara alkışlarla tepki veriyoruz" diye uyarılarda bulundu.

yürüyüş

Bolu'nun Gerede ilçesinde mehter marşı ile 'Adalet Yürüyüşü'nü protesto etmek isteyen bir kişi güzergah üzerinden uzaklaştırıldı. Yine Gerede İlçesi'nde yürüyüş yolunda bir evin balkonuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı asıldı.

tmmob

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  yönetici ve üyelerinden oluşun grup da bugün Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan da Adalet Yürüyüşü'ne destek verenler arasındaydı.

suavi

Adalet Yürüyüşü'ne destek için gelenler arasında avukat Eşber Yağmurdereli ve sanatçı Suavi de vardı.

8'İNCİ GÜNDE 19 KİLOMETRE GERİDE KALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün bugünkü bölümü Bolu'ya 48 kilometre kala tamamlandı. Toplam 19 kilometrelik etapta Bolu'nun Gerede ilçesi geride bırakılırken hava şartları yürüyüş yapanları zorladı. Ibrıcak Köyü yol hizasında son bulan yürüyüş yarın sabah erken saatlerde başlayarak devam edecek. (DUVAR)

KARDEŞ TÜRKÜLER: HAKSIZLIĞA UĞRAYAN HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ

"Adalet Yürüyüşü"ne katılan Kardeş Türküler, dinlenme alanına gelerek yürüyüşe katılanlara şarkı söyledi. Grup üyeleri "Tutuklanan tüm gazeteciler ve haksızlığa uğrayan herkes için adalet istiyoruz" sözleriyle şarkılarını seslendirmeye başladı.

İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMENLER DE YÜRÜYÜŞE KATILACAK

Çaycuma'da öğretmenlik yaparken ihraç edilen Eğitim Sen'li İsmet Akyol ve Eğitim Sen Temsilcisi Gökhan Taner Günsan da 'Adalet Yürüyüşü'ne katılacaklarını açıkladı. Eğitimciler "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 9. gününde yürüyüşün başladığı noktadan itibaren, "Hukuksuz ihraçlar için adalet" dövizleriyle yürüyüşe katılacağız" açıklaması yaptı.