Boray Uras’tan Kılıçdaroğlu’na tavsiyeler

Boray Uras, İstanbul'dan Ankara'ya yaptığı yürüyüşü anlattı. Uras, Kılıçdaroğlu'na tavsiyelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2000 yılının Haziran ayında Bağdat Caddesi’nde trafik kazasında hayatını kaybeden kızı Selin için, kızının ölümünden hemen sonra 21 günde İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen Boray Uras, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için tavsiyelere bulundu.

Uras, "Şarkı söyleyip, konuşmamalı. Önüne ya da ardına bakmamalı. Arkasına bakıp ‘ne kadar çok yol geldim’ diyebilir ama önüne bakarak da ‘daha çok yolum var’ diyebilir. O nedenle sadece adımlarına bakmalı” dedi.

Uras, hayatını kaybeden kızı için yaptığı yürüyüş için, "17 gün boyunca kimi zaman dolu, kimi zaman yağmur, kimi zaman güneş altında yürüdüm. Yürüyüş saat 9:00'da başlayıp, gece bazen 01:30'a kadar sürdü. Dinlenme süresiyle toplam yolculuğum 21 gün sürdü. Çünkü Selin 21 yaşındaydı, yürüyüşümü Selin’in her yaşı için ‘bir’ gün olarak hesapladım" ifadelerini kullandı.

'ŞARKI SÖYLEMESİN, KONUŞMASIN'

İstanbul’dan Ankara’ya doğru yürüyen Uras CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu yolculuğu sırasında yaşayacaklarına ilişkin uyardı. Uras, “Yapmaması gereken bazı şeyler var. Bir tanesi konuşmak ya da şarkı söylemek. Bu yürüyüşün doğasına aykırı. Bir de önüne ya da ardına bakmamak. Arkasına bakıp ‘ne kadar çok yol geldim’ diyebilir, ama önüne bakarak da ‘daha çok yolum var’ diyebilir. O nedenle sadece önüne, adımlarına bakmalı” dedi.

'YOLUN SONUNDA AYAK TIRNAKLARI DÜŞECEK'

Uras kendisinde olduğu gibi Kılıçdaroğlu’nun da çeşitli sorunlar yaşayacağını, yolun sonuna geldiğin zaman, ayak tırnaklarını kaybedeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu’na spor ayakkabıdansa asker botu giymesi tavsiyesinde bulundu. Zamanla ayak tabanlarında yara ve pişik olacağını söyleyen ve bu nedenle ayaklarına ve kaslarına solüsyon, limon ve merhemlerle masaj yapılması gerektiği söyleyen Uras, Kılıçdaroğlu’na kendi hazırladığı özel bir solüsyonu iletmek istediğini ifade etti.

'İNANÇ SİZİ YÜRÜTÜYOR'

Kılıçdaroğlu ile hemen hemen aynı yaşta olduklarını ancak kendisinin bu yolculuğu 17 yıl önce 53 yaşında iken yaptığını vurgulayan Uras, “Neredeyse 70 yaşında. Bu herkesin yapabileceği bir şey değil. İnanç üzerinde yürüyorsunuz, inancınız sizi yürütüyor. Yeter ki bu yürüyüş ulvi bir amaç için, herhangi bir şeye alet olmadan, insanları zora sokmadan olsun” ifadelerini kullandı.

Boray Uras, ‘Yürüyerek adalet sağlanır mı’ sorusuna ‘evet’ yanıtını vererek, Hint siyasetinin önemli figürlerinden Mahatma Gandi’nin ‘tuz yürüyüşü’nü örnek gösterdi. Kendisin de trafikte yaşanan ihlallerinin önüne geçmek için yola çıktığını hatırlatan Uras, “Ben nasıl trafik kazaları önlemek için bu yürüyüşü yaptıysam Kemal bey de kötü giden bazı şeyleri düzeltmek için, farklı bir inançla bu yürüyüşü yapıyor. Bunu saygıyla karşılamak lazım. Çünkü o yaştaki bir adamın bu inanç yürüyüşüne çıkması kolay iş değil. Ben o yolu yaptım, onun ne çektiğini biliyorum. Amacına ulaşacağına inanıyorum” dedi.

BORAY URAS KİMDİR?

Boray Uras 17 yıl önce Bağdat Caddesi’nde trafik kazasında hayatını kaybeden kızı Selin için yürümüştü. Uras'ın 2000 yılındaki eylemi ülke gündemine oturmuş, Uras, Türk Ceza Kanunu’na ‘bilinçli taksir’ maddesinin eklenmesine ön ayak olmuştu. (DHA)