Kılıçdaroğlu: Darbeyi de sokağa çıkanlar püskürttü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelen açıklamalar için, "Biz provokasyona biz gelmeyeceğiz. Adalet istiyoruz. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini de sokağa çıkan bizim insanlarımız engellemedi mi?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 2'nci gününde, 6 saatte 22 km yürüdü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nde Kahramankazan ilçesine ulaştı. Burada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başbakan Binali Yıldırım'dan gelen 'provokasyon olabilir' açıklamalarına yanıt veren Kılıçdaroğlu "Provokasyona biz gelmeyecegiz. Biz adaleti istiyoruz" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin planlandığı yerde olduklarına dikkat çeken CHP lideri, yürüyüşün ikinci gününe ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

NEDEN Mİ SOKAĞA ÇIKIYORUZ: 15 temmuz darbe girişimi planlandığı yerdeyiz. 249 şehit. 1000'in üstünde yaralımız var. Halk sokağa çıktı, demokrasi aradı, hakkını aradı. Halk sokağa çıktı darbeyi püskürttü. Diyorlar ki 'neden sokağa çıkıyorsunuz?. Sokağın önemi yok.' Bunu diyenlere açık ve net şunu söylemek istiyorum. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sokağa çıkan bizim insanlarımız engellemedi mi, engelledi. Demek ki demokrasi ve adalete her yerde her ortamda sahip çıkacağız. Adalet varsa demokrasi vardır. Demokrasi varsa adalet vardır. İkisinin olmadığı yerde zulüm vardır devlet yoktur.

PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ: Biz her ortamda adaleti ve demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. Provokasyon ve kışkırtıcılık yapıyorlar. Bizim üzerimize birilerinin saldırması için alt yapı oluşturmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarıma söyledim, provokasyonlara alet olmayın diye. İnandığımız yolda adalet aramayı sürdüreceğiz.

6 SAATE 22 KİLOMETRE

Adalet Yürüyüşü'nün 2'nci günü, Kazan ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki Kazan Şehitler Ormanı'nda tamamlandı. Sabah saat 08.00'de başlayan yürüyüş, yaklaşık 5 saat süren molaların ardından akşam 19.00'da bitti. Kılıçdaroğlu, 2'nci gün 6 saatte 22 km yürüdü.

Yürüyüşte ikinci gün! Kılıçdaroğlu: Bahçeli'nin de adalete ihtiyacı olacakYürüyüşte ikinci gün! Kılıçdaroğlu: Bahçeli'nin de adalete ihtiyacı olacak

Polis Kılıçdaroğlu'nu nasıl izliyor?Polis Kılıçdaroğlu'nu nasıl izliyor?

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na 'yürüyüşü bitir' çağrısıBaşbakan'dan Kılıçdaroğlu'na 'yürüyüşü bitir' çağrısı

Bahçeli'den CHP'ye tepkiBahçeli'den CHP'ye tepki