ADD'den tutuklu Sözcü çalışanlarına destek eylemi

ADD, tutuklu Sözcü çalışanları için eylem yaptı. Tuna Arslan, "Tutuklama FETÖ'ye yaramıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, tutuklanan Sözcü gazetesi çalışanlarına destek için eylem yaptı. ADD Karşıyaka Şube Başkanı Tuna Arslan, "Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un tutuklanmaları yalnızca FETÖ'ye yaramıştır" diye konuştu.

ADD Karşıyaka Şubesi üyeleri Sözcü gazetesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Gökmen Ulu ve gazetenin internet sitesi sorumlu müdürü Mediha Olgun için Karşıyaka Çarşısı'nda basın açıklaması yaptı.

'GÖKMEN ULU, HER GAZETECİ GİBİ HABERİN PEŞİNDE KOŞAR'

Açıklamayı yapan ADD Karşıyaka Şube Başkanı Tuna Arslan, "Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un tutuklanmasında ileri sürülen gerekçe 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te kaldığı oteli haber yapmaları. Kendilerine yöneltilen suçlama darbeye katılmak. Gökmen Ulu, gazetecidir. Her gazeteci gibi haberin peşinden koşar" dedi.

'BİLİN Kİ YİNE KANDIRILIYORSUNUZ'

Tutuklamaların darbe girişiminden 10 ay sonra yaşandığına dikkat çeken Arslan, şunları söyledi:

"Bir gazeteciyi böyle bir gerekçeyle tutuklarsanız, bu ülkede herkesi, herhangi bir gerekçeyle tutuklayabilirsiniz. Gökmen Ulu'ya FETÖ'cü derseniz, herkese diyebilirsiniz. Bugün Gökmen Ulu, yalnızca haber yaptığı için FETÖ darbesinde rol almakla suçlanıyor. Ergenekon'un savcısı olduğunu ilan eden, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davaları itirazsız kabullenen Tayyip Erdoğan, sonra aldatıldığını itiraf etti. Bir ülkeyi yönetenler durmadan aldatılıyorsa durum kötüdür. Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un tutuklanmaları yalnızca FETÖ'ye yaramıştır. Bizi, Gökmen Ulu'nun terörist olduğuna inandıramazsınız. Sizi inandırmışlarsa, bilin ki yine kandırılıyorsunuz." (İZMİR/DHA)