Nagehan Alçı: Hakimlere ve savcılara yalvarıyorum

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, 'FETÖ' soruşturmaları kapsamında Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine yapılan operasyonlara tepki gösterdi. "Hakimlere ve savcılara yalvarıyorum" diyen Alçı, "Fethullah Gülen’in oyununu bozalım" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milliyet yazarı Nagehan Alçı, 'FETÖ' soruşturmaları kapsamında gazetelere ve gazetecilere yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Daha önceki yazısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uçağında kaleme aldığı vurgusunu yaptığı yazısında hâkim ve savcılara seslenen Alçı, "Bize yargısal aktivistler değil, gerçek hukukçular lazım! Bu ülkenin gerçek hukukçu savcılara ve gerçek hâkimlere ihtiyacı var. Dava süreçlerinin temelsiz iddianameler ve alakasız kişiler için tutukluluğun rutin hale geldiği uygulamalarla ilerlemesi FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmekten başka işe yaramıyor" demişti.

Alçı'nın, 'Bu oyunu bozalım' başlıklı ikinci yazısının özeti ise şöyle:

“Son iki haftadır ısrarla yazıyorum: Sözcü operasyonu ve tutuklamaları gibi işler Fetullah Gülen’in şu anki örgütsel stratejisi bağlamında tam istediği gelişmeler. Oğuz Güven, Musa Kart, Turhan Günay gibi insanların FETÖ’den tutuklu olması Gülen’i bayram ettiren olaylar. Hâkimler ve savcılara bir kez daha sesleniyor hatta yalvarıyorum: Lütfen hep birlikte Türkiye’nin yararını, Gülen’in zararını gözetelim, düşünelim, hesap edelim... Onların oyununu bozalım. Bu ülkede gerçek bir devlet aklına ihtiyacımız var.

Kuvvetli bir şekilde ‘Evet’i desteklediğim 16 Nisan referandumu sonucu oluşan HSK’nın yeni üyelerinden bu konuda umutluyum... Yeni HSK’nın, hâkimleri ve savcıları doğru yöne sevk edeceğine inanıyorum.

GİDİŞATTAN ENDİŞELİYDİM VE MAALESEF...

...Bu gün geldiğimiz toplumsal durumu 12 Ekim 2016’da maalesef aynen yazmıştım. O yazının başlığı “Gidişattan endişeliyim" idi. Muhalefetin sorumsuzca başlattığı “FETÖ’den Ak Parti mensuplarını içeri attırma” kampanyasına karşı tepkilerin geleceğini ve işin çok kötü yerlere gideceğini ifade etmiştim. Haklı çıktığım için çok üzgünüm. Bu yazıdan kritik bazı yerleri alıntılamak isterim...

“FETÖ ile mücadele gibi hepimiz için hayati önemde bir konu hem siyaset hem medya camiasında her geçen gün sulandırılıyor ve bu işin sonu kötüye gidiyor.”

“Fakat maalesef uyarıları dinleyen yok. Hem Ak Parti hem de CHP aktörleri ortak zeminde buluşup FETÖ’ye karşı beraber mücadele ruhunu çoktan kaybettiler ve birbirlerini avlama ve tutuklatma yarışına girdiler.”

“Peki, böyle giderse ne olur? Eğer hepimiz hukukun temel ilkesi olan usul, esastan üstündür çizgisinde ittifak etmezsek, maalesef postmodern bir iç savaşa gideriz. Bu iç savaşta da iktidar kanadı öbür tarafı feci şekilde ezer ama Türkiye bu süreçten çok yara alır.”

Bundan 7.5 ay önce yazdığım bu cümleler maalesef teker teker gerçek oluyor. Geç olmadan bu gidişe ‘dur’ demek şart...”

(HABER MERKEZİ)