Eren Keskin: Mukaddes Alataş kadın çalışmaları yaptığı için tutuklandı

Avukat Eren Keskin, Mukaddes Alataş'ın kadın çalışmaları ve Ermeni soykırımına ilişkin yaptığı paylaşımlar nedeniyle tutuklandığını söyledi. Keskin, "Ortada Mukaddes Alataş'ın tutuklanmasına gerekçe oluşturabilecek hiçbir şey yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat Eren Keskin, 11 Mayıs'ta Diyarbakır'daki evi polis tarafından basılarak gözaltına alınan, daha sonra da tutuklanan Mukaddes Alataş'ın, kadın hakları ve Ermeni soykırımına ilişkin yaptığı paylaşımlar nedeniyle cezaevine gönderildiğini söyledi.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin Avukat Eren Keskin

2010 yılında yaşamını yitiren Kürt gazeteci yazar Evrim Alataş’ın ablası olan Mukaddes Alataş'ın yürüttüğü çalışmalara ilişkin Eren Keskin'in verdiği bililer şöyle:

"Mukkades 1996 ve 2002 yılları arasında İHD (İnsan Hakları Derneği) İstanbul Şube yöneticiliği yaptı. Daha sonra Diyarbakır'a taşındı ve evlendi. Kendisi Diyarbakır'da belediyeye bağlı Kardelen Kadın Merkezi'nde çalışarak şiddet gören kadınlara yardım ediyordu. Belediyeye kayyum atandıktan sonra işine son verildi."

Alataş'ın 11 Mayıs'ta Diyarbakır'da gözaltına alındığını sonra da tutuklandığını hatırlatan Keskin, şöyle devam etti: "Gözaltı gerekçelerinin hepsi insan hakları faaliyetleri, kadın çalışmaları ve sosyal medya hesabı üzerinden Ermeni soykırımına dair paylaşımları. 8 gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklanan Alataş'a hakim,'Hepsini anladım ama bu Ermeni soykırımı paylaşımı ne demek?' demiş. Yani ortada Mukaddesi'in tutuklanmasına gerekçe oluşturabilecek hiçbir şey yok. 'Örgüt üyeliği'nden tutukladılar. Ama somut hiçbir delil yok."