CHP'li vekillerden Sözcü'ye operasyona tepki: Zamanlama manidar

CHP'li vekiller Sözcü'nün binasına gelerek açıklama yaptı. Sezgin Tanrıkkulu operasyon tarihinin 19 Mayıs'a gelmesine tepki göstererek "Tarihi manidar" dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Bu operasyonlar Gülen'i sevindirir açıklaması" yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li vekiller Sözcü'ye yönelik operasyon kararının ardından gazete binasının önüne gelerek tepki açıklamalarında bulundular. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Sözcü'ye yönelik 'FETÖ/PYD' iddiasıyla başlatılan soruşturmasına tepki gösterdi. Özel, "Fethullah Gülen bugün herhalde dünyanın en mutlu insanıdır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş gazete binasının önünde yaptığı açıklamada "Bu manşetin atıldığı gün 300 bin tirajlı Sözcü Gazetesi'ne yönelik bir operasyon yapılıyor. Neymiş operasyonun sebebi cumhurbaşkanın tatil yaptığı otelin adını yazmış. Dünyanın her yerinde cumhurbaşkanlarının, devlet başkanlarının, yöneticilerin tatil yaptığı yerler haber olur. Bunun adı da siyasi magazin haberciliğidir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durumda baskı yapılmaz. Soruşturma açılmaz. O gazetenin yörecileri ve çalışanları gözaltına alınmaz" diye konuştu.

Yarkadaş,  "Şimdi istiyorlar ki Sözcü de kapatılsın. Medyadaki bu hava deliği de kapatılsın. Halk hiçbir şekilde oksijen alamasın. Sözcü bu kirletilmiş medya ortamında attığı başlıklar, haberler ile bir hava deliği açmıştır.  İktidar o hava deliğini kapatmaya halkı nefessiz bırakmaya çalışıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar Cumhuriyet Gazetesi'ne, Sözcü Gazetesi'ne ve diğer muhalif medyaya yönelik uydurma bile denemeyecek fasa fiso suçlamalar ile soruşturma açılması bu halkın gerçekleri öğrenmesini hiçbir koşulda engelleyemeyecek. Bu halk ne gözcüsüz ne de sözcüsüz kalmayacak. Bunun böyle bilinmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

'KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, "Kaç kişiye yönelik yakalama ya da  gözaltı kararı var" sorusu üzerine, "Aldığımız bilgiye göre 3 çalışan ve imtiyaz sahibi bir arkadaş gözaltına alındılar. Henüz yazarlara ve diğer gazetecilere yönelik herhangi bir çalışma yok. Türkiye'de medya özgürlüğü, halkın haber alma hakkı, ifade özgürlüğü tamamen baskı altında yok edilmiş durumunda. Sadece Türkiye'de değil. Sayın Cumhurbaşkanın gittiği yerlerde de ifade özgürlüğü baskı altında. Herhangi bir biçimde yönetemedikleri medya ortamı istemiyorlar. Sözcü Gazetesi de hükümetin ve Erdoğan'ın çizdiği çizgi dışında gerçekleri yazmaya çalışan bağımsız bir basın kuruluşudur. 19 Mayıs'ta operasyon yapıldı. Zamanlaması manidar. Cumhuriyetçilere, laiklere, bu hükümete karşı muhalefet eden herkese karşı bir mesajdır. En anlamlı gününüzde  sizleri gözaltına alırız mesajıdır. Korkunun ecele faydası yoktur" açıklamasında bulundu.

CHP'li vekillerden Sözcü operasyonuna tepkiCHP'li vekillerden Sözcü operasyonuna tepki

özel

'GÜLEN ZİL TAKIP OYNUYORDUR'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sözcü'ye yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Özel, "En son Sözcü'ye 'FETÖ' diyecek kadar çıldırdılar. Bu iş en sonunda FETÖ'nün işine yarar. Şu an Fethullah Gülen Amerika'da zil takıp oynuyordur. 'Bu iş sulandı, Sözcü'yü bile FETÖ yaptılar' diyordur. Fethullah Gülen bugün herhalde dünyanın en mutlu insanıdır" dedi.

Sözcü gazetesine yönelik operasyon başlatıldıSözcü gazetesine yönelik operasyon başlatıldı

CHP'li Özel, "Balyoz'a, Ergenekon'a karşı olan Sözcü, bugün gelmiş nasıl oluyorsa bu kumpas davalarının hepsinin tertipleyicisi Fethullah Gülen ve onun örgütü ile ilişkilendiriliyor. Buna kargalar güler, buna kimseyi inandıramazsınız. Bu yaptığınız iş FETÖ ile mücadeleyi zafiyete uğratır. En son Sözcü'ye 'FETÖ' diyecek kadar çıldırdılar. Cumhurbaşkanına ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ne söylüyoruz; Aklınızı başınıza alın. Bu iş size fayda getirmez. Muhalif seslere tahammüllü olacaksınız. Bunu susturmanın, bunu kapatmanın iktidara faydası olmaz. Muhalefet varsa demokrasi vardır. Bugün Sözcü gibi bir gazeteye baskı uygulamak iktidara fayda getirmez, onu gülünç duruma düşürür. Muhalifleri içeri koyarsınız, bir kişi girer, 10 kişi dışarıda büyür. Bu iş en sonunda FETÖ'nün işine yarar. Şu an Fethullah Gülen Amerika'da zil takıp oynuyordur. 'Bu iş sulandı, Sözcü'yü bile FETÖ yaptılar' diyordur. Fethullah Gülen bugün herhalde dünyanın en mutlu insanıdır. 'Bundan sonra bize bir şey diyemezler, bu iş kaynadı, eninde sonunda bu iş geri teper, ben de yırtarım' diye düşünüyordur. Herkes aklını başına alsın, bazı şeyler bazılarının üstüne yapışmaz. Sözcü'ye 'FETÖ' derseniz Fethullah Gülen'in ekmeğine yağ sürersiniz" diye konuştu. (DHA)