19 Mayıs törenleri Anıtkabir’den başladı

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşmasının 98’inci yıldönümü, bütün yurtta etkinliklerle kutlanıyor. Törenlerin başlangıç noktası Anıtkabir oldu. Samsun'da 19 Mayıs etkinlikleri yağmura takıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 98’inci yılında Türkiye genelinde kutlanacak. İlk tören Ankara’da, Anıtkabir’e çelenk konulmasıyla başladı. CHP ise Ankara ve İstanbul’da yürüyüş düzenleyecek.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 18  arkadaşıyla birlikte Bandırma vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşmasının 98’inci yıldönümü, bütün yurtta etkinliklerle kutlanıyor. Büyükşehirlerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle festivaller düzenlenecek. Samsun ve İzmir’de 3 gün boyunca çok sayıda sanatçı konser verecek.

Ankara’daki resmi tören, Anıtkabir’e çelenk konulmasıyla başladı. Her 19 Mayıs’ta olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin her bir yerinden binlerin buluşma noktasının Anıtkabir olması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anıtkabir özel defterini imzaladı ve şu satırları yazdı: "Büyük milletimizle yürüttüğünüz istiklal mücadelesinin eşsiz mirasına ve milli değerlerimize gençlerimiz en iyi şekilde sahip çıkacaktır.''

SAMSUN'DA 19 MAYIS'A YAĞMUR ENGELİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Samsun'da hava şartları nedeniyle ertelendi. Mustafa Kemal Atatürk'ün 18 arkadaşıyla birlikte Bandırma vapuruyla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelişinin 98'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinlikler yağmur engeline takıldı.

Atatürk'ün Samsun'a çıktığı nokta olan Tütün İskelesi'nin önündeki Kurtuluş yolundaki tören, Valilik binası önündeki tören alanındaki etkinlikler, Paramotor Gösterileri, Sahil Güvenlik'in arama kurtarma gösterisi Türk Yıldızları ve Solo Türk ekibi jet uçakları gösterisi yarına ertelendi.


Kılıçdaroğlu 19 Mayıs mesajı yayınladı 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, "Ülkemizin özgürlük mücadelesinin başlangıcının 98. yılı kutlu olsun! Bu onurlu tarih tüm gençlerimize verilmiş en değerli mirastır" dedi.