İran sınırına duvar örülecek

Türkiye, Suriye'nin ardından İran sınırına da duvar örecek. Ağrı-Iğdır arasındaki 70 kilometre duvarlar, diğer sınır hattı ise tel örgüler ve kulelerle kapatılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran-ABD gerilim artarken, Türkiye 'PKK' gerekçesiyle sınırı kapatmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, sınır beton duvar, demir tel örgüler ve kulelerle kapatılacak.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'üst düzey bir güvenlik yetkilisi'ne dayandırdığı bugünkü yazısında, Türkiye'nin İran sınırında atacağı adımları yazdı:

"PKK’nın İran’ın Türkiye sınırında Makü, Dambat, Navur, Kotr, Keneresh, Şehidan kampları var. Bu kamplarda 800-1000 civarında PKK’lı terörist barınıyor. Bunlar Türkiye’ye girip eylem yapıp çıkıyorlar. Ağrı, Tendürek bölgesinde teröristlere karşı operasyonlar yaptığımızda  bu kamplara geçiyorlar.  Buna önlem olarak Ağrı-Iğdır sınırının 70 kilometresini duvarla, kalan kısmını ise kuleler, demir tel örgülerle kapatıyoruz. Ve boydan boya ışıklandırıyoruz.

PKK ile mücadelede yeni bir önlem de Tunceli-Elazığ karayolunda devreye girecek. Üst düzey yetkili, 140 kilometrelik Tunceli-Elazığ karayolunun yerleştirilecek olan kameralarla 24 saat izleneceğini açıkladı."