Uğur Kurt'un annesi: Oğlumu dün gömdüler

Uğur Kurt’un öldürülmesine ilişkin davada sanık polise verilen hapis cezasının, para cezasına çevrilmesi protesto edildi. Kurt'un vurulduğu Okmeydanı Cemevi avlusunda konuşan anne Güllünaz Kurt, "Benim oğlumu dün gömdüler. O polis 3 kişiyi öldürdü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Okmeydanı’nda polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin davada, sanık polis S.K.’ye verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası, 12 bin 100 TL adli para cezasına çevrildi. Mahkemenin kararı Kurt'un vurulduğu yerde protesto edildi.

Uğur Kurt'un vurulduğu Okmeydanı Cemevi'nde yapılan açıklamaya Alevi dernekleri, siyasi parti temsilcileri ve Kurt'un annesi Güllünaz Kurt da katıldı.

'KARAR VERENLERİN HİÇ Mİ VİCDANI YOK?'

Oğlunun ölümünün ardından kanser tedavisi görmeye başlayan Güllünaz Kurt,"Benim oğlumu o hakim öldürdü. Benim oğlum 12 bin liralık oğlan değildi. Ben adalet istiyorum. O teraziyi oraya niye taktılar? Orası ne biçim Adalet Sarayı? Katilin içeri atılmasını istiyorum. Başbakan söz vermişti. Niye susuyor şimdi? Benim oğlumu dün gömdüler. Karar verenlerin hiç mi vicdanı yoktur? O polis 3 kişinin ölümüne neden oldu" dedi.

Uğur Kurt'u öldüren polise hapis yokUğur Kurt'u öldüren polise hapis yok

'O KURŞUN ALEVİ İNANCINA SIKILDI'

Güllünaz Kurt'un ardından konuşan Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Uğur Kurt'un cenaze töreni sırasında vurulduğunu hatırlatan Odabaş, "Burada katledilen ulucana sıkılan kurşun demokrasiye, barışa, Alevi inancına ve felsefine sıkılmıştır. Bizi bugün kendi yasaları ve hukuklarıyla yöneten anlayış bunu bilmelidir ki Aleviler barışın, demokrasinin, ortak yaşamın parçasıdır" diye konuştu.

Alevilerin kültürleri gereği tüm haksızlıkların karşısında olacaklarını dile getiren Odabaş, "Dolayısıyla verilen bu ceza asla kabul edilir bir ceza değil. Eli kanlı katil binlerce Berkin'imizi katletti. Herkese sesleniyoruz. Alevileri yok saydınız, katlettiniz Aleviler diz çökmedi. Bundan sonra da davamıza sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

ugur-kurt-basin-aciklamasi

'AİHM'E TAŞIYACAĞIZ'

Eski Pir Sultan Dernekleri Başkanı Hüseyin Güzelgül, "Kendi kardeşlerini katleden bir zihniyeti örnek alıyorlar" sözleri ile mahkemeni kararına tepki gösterdi: Güzelgül, "Alevi inancı insan sevgisi üzerine kurulmuş bir erkandır. Bu verilen cezayla Alevi toplumuyla alay etmektir. Sonu nereye varırsa varsın Alevi kurumları olarak bu dosyayı AİHM'e taşıyacağız" dedi.

Uğur Kurt'un anne ve babası isyan etti: Erdoğan verdiği sözü tutsunUğur Kurt'un anne ve babası isyan etti: Erdoğan verdiği sözü tutsun

'KARAR, ALEVİLERİN ADALETE OLAN DUYGUSUNU ÖLDÜRDÜ'

Basın açıklamasını yapan Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin, şunları kaydetti:

"Bu bir cinayetin hikayesidir. Savcı bile olay yerine diğer gün geldi. Polis, 'Panik oldum ateş ettim' dedi. O panik değildir. O kadar acımasızca davrandılar ki yapmayın, etmeyin dememize rağmen devam ettiler. Savcı bile polisin kasıtlı olarak adam öldürdüğünü iddia etti. Yetinmeyip cezayı paraya çevirdiler. Demek ki cemevinde birini öldürmenin cezası 12 bin 100 lira para cezasıdır. Mahkeme, dün vermiş olduğu kararla Alevilerin adalete olan duygusunu öldürdü."