Mardin ve Kilis'te sınır karakollarına saldırı

Mardin'de 3, Kilis'te ise 1 sınır karakoluna tanksavar silahı ile saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı saldırıların, YPG tarafından yapıldığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'de, Suriye sınırında bulanan 3 karakola, tanksavar silahı ile saldırı düzenlendi. Kilis'te ise sınır karakoluna atılan tanksavar mermisi askeri araca isabet etti. Saldırıların YPG tarafından yapıldığı iddia edildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Akdoğan, Haznedar ve Karatepe jandarma karakollarına, sınırın Suriye tarafından bugün öğlen saatlerinde havan topu atıldı. Askerler havan atışı yapılan bölgelere karşılık verdi. Mardin'deki saldırılarda tanksavar mermilerinin iki araca isabet ettiği kaydedildi.

Kilis'te ise Afrin Hudut Karakolu'na tanksavar silahı ile saldırı düzenlendi. Suriye'nin Şiltah Köyü'nden yapılan atışta, karakolda bulunan bir askeri araç isabet aldı. Saldırılarda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Saldırının YPG tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin PYD kontrolündeki bölgelerden yapılan havan topu atışları hakkında yazılı açıklama yaptı. Saldırıların YPG tarafından yapıldığı savunulan açıklamada, saldırılara "misliyle karşılık verildiği" belirtildi.

Karakollar bölgesine isabet eden TAS mermilerinin patlaması sonucunda, iki aracımızda hasar meydana gelmiş; ancak herhangi bir zayiat (can kaybı/yaralanma) olmamıştır." (DHA)

TSK-YPG arasında çatışmaTSK-YPG arasında çatışma