Diyarbakır'da 1 Mayıs programı

1 Mayıs için Diyarbakır'da hazırlıklar başladı. İstasyon mahallesi için valiliğe başvuru yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - 1 Mayıs bu yıl Olağanüstü Hal koşullarında kutlanacak. Buna rağmen emek örgütleri 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklara başladılar.

Diyarbakır'daki emek örgütleri 1 Mayıs için İstasyon Caddesi'nde buluşmaya hazırlanıyor.

KESK dönem Sözcüsü Üzeyir Evrenk, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde kutlanacak 1 Mayıs etkinliği için hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

1 MAYIS'IN ADRESİ İSTASYON CADDESİ

Evrenk, 1 Mayıs'ı İstasyon Caddesi'nde kutlamak istediklerini ve bunun için Diyarbakır Valiliği'ne başvurduklarını ifade ederek, "Bu talebimizin kabul göreceğini düşünüyoruz. Çünkü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü burada kutlandı ve referandum için miting de yine burada yapıldı" dedi.

Miting için afiş ve pankartlarını hazırladıkları belirten Evrenk, bunların yanı sıra el ilanlarını dağıtarak Diyarbakırlıları 1 Mayıs'a davet edeceklerini dile getirdi.

EMEKÇİNİN YOĞUN GÜNDEMİ

Evrenk, işçilerin, emekçilerin gündemi hakkında bilgi verirken, "İş güvenliğimizi, demokratik haklarımızı, coğrafyamızda devam eden savaşın durdurulması için haykıracağız. Milletvekillerinin tutuklanması, belediyelere kayyım atanması antidemokratik bir uygulamadır ve bütün ülkenin sorunudur. Dolayısıyla bizim de gündem konularımızdan biridir. Bu yanlış uygulamaya karşı da haykıracağız" dedi.