'Mahrem imam' operasyonu: 1013 gözaltı

Alternatif polis yapılanması oluşturdukları ve Emniyet'i dışardan yönetmeye çalıştıkları gerekçesiyle 81 ilde 'FETÖ' operasyonu başlatıldı. Savcılık 3224 kişi hakkında gözaltı kararı verdi, ilk etapta 1013 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "HedeF mahrem imamlar" dedi. Operasyonun, MİT verdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye genelinde yeni bir 'FETÖ' operasyonu başlatıldı. Emniyet teşkilatındaki yapılanmaya yönelik olduğu açıklanan operasyon kapsamında 1013 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 3224 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı. 81 ilde yürütülen Ankara merkezli operasyonun, 'FETÖ'nün polisteki mahrem yapılanması'na yönelik olduğu duyuruldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 'FETÖ' yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde gözaltı kararları verilmiştir” denildi.

PERDE ARKASINDA MİT VAR

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre ise operasyonun perde arkasında MİT'in edindiği bilgiler var. MİT ve polisin ortak düzenledikleri operasyonda 'tüm mahrem imamların listesine ulaşıldığı' iddia edildi. Habere göre listede 7 bin kişi var. Operasyonların ara vermeden süreceği ve hedefteki gözaltına alınacak isim sayısının 7 bini bulacağı bildirildi.

SOYLU: ALTERNATİF EMNİYET YAPILANMASI

Operasyona ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "72 ilde bin dokuz mahrem imam gözaltına alındı" dedi.

Soylu operasyona ilişkin şu açıklamayı yaptı: Emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan adına mahrem imamlar dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan ve bu konuda kendi gündemini ve kendi taleplerini ve kendi iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde 1009 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır.

YILDIRIM: İŞİN SEYRİ DEĞİŞECEK

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında. 'FETÖ'ye ilişkin çok önemli tespitler yapıldığını belirterek, "Baştan beri söylediğimiz bir şey var. Bu, çok karmaşık bir yapı. İlişkileri, ilişki ağı, günden güne daha çözülmemiş ilişkiler var. Şu ara çok önemli bir tespit yapılmış durumda. Bu tespitin sonuçları, FETÖ ile mücadelede bize ciddi imkan sağlayacak. İşin seyri değişecek. Bunlarla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek, bu kadar söyleyeyim" demişti.

6 ASTSUBAY TUTUKLANDI

Öte yandan Niğde, Sivas ve Mersin illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 astsubay bugün adliyeye çıkarıldı. Askerler, 'FETÖ' yapılanması içinde yer aldıkları iddiasıyla tutuklandı. (DHA)

Arınç'ın eski ortağı gözaltında iddiasıArınç'ın eski ortağı gözaltında iddiası