HDP, TRT ambargosunu yasayla delecek

TRT’de referandum propagandası yapacak isimler belli olmaya başladı. Referandum sürecinde HDP haberi yapmayan TRT’de iki milletvekili 20 dakika konuşacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Referandum mevzuatına göre, TRT’de propaganda konuşması yapma hakkına sahip 4 siyasi parti konuşmacılarını belirledi.

Bu hafta TRT’de yayınlanacak seçim propagandaları için CHP, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’yi belirledi.

HDP adına Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya konuşacak.

MHP adına ise Anayasa değişikliği teklifini hazırlayan Komisyon’da bulunan MHP Milletvekili Mehmet Parsak’ın konuşması bekleniyor.

Halkoylaması Kanunu’na göre AK Parti'nin 10'ar dakikalık 3, CHP, MHP ve HDP'nin 10'ar dakikalık 2'şer konuşma hakları bulunuyor.

AK Parti'den Meclis Grup Başkanvekili Naci Bostancı, anayasa teklifi hazırlık sürecinde komisyonda yer alanAK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve Tbmm Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop konuşacak

ERDOĞAN KONUŞMAYACAK

Referandum sürecinde Cumhurbaşkanının da 10’ar dakikadan 2 kez TRT’de konuşma hakkı var. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hakkı kullanmayacağını açıklamıştı. 2010 yılındaki referandumda dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu hakkı kullanmamıştı.