Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çadırdakilere 'Ne kadar mütevazıyım' dedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de yaptığı konuşmada "hayır" çadırında yaşananları anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mardin'de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, CHP'nin "hayır" çadırını ziyareti sırasında yaşananlara değindi. Yavuz Sultan Köprüsü'nün ismine yönelik eleştiriler yapıldığı aktaran Erdoğan, "Köprünün adını niye Tayyip Erdoğan koymadınız dediler. Ben de ne kadar mütevazıyım görüyorsun dedim" şeklinde yanıt verdiğini söyledi.

'İDAM 16 NİSAN'DAN SONRA MECLİS'E GELECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konuşması sırasında idam sloganları atıldı. Bunun üzerine Erdoğan, "Kardeşlerim, bu konudaki kanaatimi biliyorsunuz. 16 Nisan'da inşallah Mardin 'evet' diyecek değil mi? 16 Nisan'dan sonra Meclis'e gelecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin idam cezasını desteklediğini belirten Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu 'evet' diyeceğiz diyor, sayın Bahçeli 'Evet' diyeceğiz diyor. Başbakan Binali Yıldırım da 'evet' diyecek. Ben George ne der, Hans ne der buna bakmam. Ayşe ne der, Mehmet ne der, ben buna bakarım. Allah ne der, ben buna bakarım. Bunca şehidimizin katilini bizim affetme yetkimiz yoktur" diye konuştu.

Mardin'in önünü kesmek isteyenlere referandumda cevap verileceğini söyleyen Erdoğan, "Mezopotamya'yı tarihinden koparıp çukurlara gömmek isteyenlerin cevabını 16 Nisan'da 'evet' diyerek veriyor muyuz? Benim bu Mardinli kardeşlerim ne çileler çekti be. Bu sokaklara, bu mahallelere hendekler kazdılar ya. Bunlar benim kardeşlerime reva mı ya" ifadelerini kullandı.

'NİYE ADINI RECEP TAYYİP ERDOĞAN KOYMADINIZ?'

Sarıyer'de "hayır" çadırı ziyareti sırasında yaşananları aktaran Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bir çadıra girdim 'hayır' çadırı. 'Niye 'hayır' diyorsun' dedim. 'Daha çağdaş bir Türkiye'de yaşamak için' dedi. 'Şu anda yaşadığımız Türkiye çağdışı mı' dedim. 'Bak' dedim 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'. 'Ama adını Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz adını niye Tayyip Erdoğan koymadınız?' dedi. 'Bak daha iyi işte ne kadar mütevazıyım görüyorsun' dedim. 'Ama sen Yavuz Sultan Selim'i tanımamışsın' dedim. 18 milyon kilometrekare Osmanlı topraklarına padişahlık yapmış bir ecdada bu isim yakışmaz mı ya?" (HABER MERKEZİ)