Tunceli Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul'a hapis cezası

Görevden alınan Tunceli Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul'a 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Bul'a verilen 10 aylık hapis cezası ise ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerine kayyım atanan Tunceli Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul'un yargılandığı davada karar açıklandı. Bul'a 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kandıra Cezaevi'nde bulunan Mehmet Ali Bul, Tunceli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Savunmasında söylediklerini tekrar ettiğini belirten Bul, beraatini talep etti. Esas hakkında görüşünü açıklayan savcısı, daha önce verdiği mütalaayı tekrar ederek, Bul hakkında hapis cezası verilmesini istedi.

Savcının ardından söz alan Bul'un avukatları, mütalaaya karşı savunma yapmak için ek süre talep etti. Avukatların bu talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

'GİZLİ TANIK BEN BİR KEZ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ'

Davanın esasına ilişkin savunmasını yapan Mehmet Ali Bul, gizli tanık ifadelerinin asılsız olduğu belirtti. Suçlamaların belediye başkanlığı dönemine ait olduğunu dile getiren Bul, savumasında şunları söyledi:

"Konuşmalarımda barışı, birlikte yaşamayı dile getirmişim. Parti faaliyetleri kapsamındaki demokratik haklarımı, düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde ifade ettim. Konuşmamda, demokratik özerklik talebini Zonguldak ve Adana için de istemiştim. Irksal veya bölgesel bir talebim yoktur. Gizli tanık ifadesinde beni bir kez gördüğünü söyledi. Sizler sorunca '5-6' dedi. Gizli tanık beyanı çelişkilidir. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

'BASIN AÇIKLAMASINA KATILANLAR TAHLİYE EDİLDİ'

Bul'un avukatı Barış Yıldırım ise "Müvekkilim 20 fiil var iken tutuklanmadı ancak şu an 4-5 Kasım tarihinde il merkezinde yapılan basın açıklamasına katılmasından dolayı tutuklanmıştır" diye konuştu.

2 kişi haricinde basın açıklamasına katılanlarının tamamının tahliye edildiğini aktaran Yıldırım, "Buna ilişkin AİHM'nin verdiği kararları göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz. Müvekkilimin üzerine atılı suçun unsurları oluşmamıştır. Ayrıca müvekkilimin akciğer ve kalp rahatsızlığı vardır. Tahliyesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mehmet Ali Bul'a, "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Bul'a "örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle verilen 10 aylık hapis cezasını ise erteledi. (TUNCELİ/DHA)