Garo Paylan: Bizden çok korkuyorlar

HDP milletvekili Garo Paylan, partisinin standını ziyaret etti. Paylan, "Bizden çok korkuyorlar ve halkların birlikteliğinden çok korkuyorlar ve korksunlar" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP milletvekili Garo Paylan, Kocaeli'de HDP'nin "hayır" standının ziyaret etti. Paylan burada yaptığı açıklamada "50 kişilik basın açıklaması için binlerce polisle yollarımızı barikatlarla kesmeye çalıştılar. Bizden çok korkuyorlar ve halkların birlikteliğinden çok korkuyorlar ve korksunlar" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde HDP standını ziyaret etti. Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etmek için yola çıktıklarını söyleyen Garo Paylan burada yaptığı açıklamada, "50 kişilik basın açıklaması için binlerce polisle yollarımızı barikatlarla kesmeye çalıştılar. Bizden çok korkuyorlar ve halkların birlikteliğinden çok korkuyorlar ve korksunlar" diye konuştu.

'TEKÇİ ANAYASAYA 'HAYIR' DİYECEĞİZ'

Tekçi anlayışın yenileceğini savunan Paylan, "Çünkü biz çok renkliyiz. Tek adamın anayasasını hak etmiyoruz. Anayasalar toplumsal sözleşmedir. Toplumsal sözleşme yapılırken herkese sorulmalıdır. Biz toplumsal sözleşmede var mıyız? Eğer yoksak bu tekçi anayasaya önce hayır diyeceğiz. Durduracağız" ifadelerini kullandı.

Anayasa tartışmasının bütün partilerin katılımıyla yapılması gerektiğini belirten Paylan, "Sadece HDP'liler değil, MHP, AKP ve CHP'liler buluşacağız ve ortak paydada hepimizin anayasasını yapacağız. Biz hayır diyoruz, hepimiz kazanalım diyoruz" şeklinde konuştu.

HDP Edirne ve Kandıra'dan yola çıktıHDP Edirne ve Kandıra'dan yola çıktı

'ÖFKEMİZİ SANDIĞA GÖTÜRECEĞİZ'

HDP milletvekillerinin tutuklanmasını "rehin alma" olarak nitelendiren Paylan, şunları söyledi:

"Barışa da çok yakındık ama tekrar üzerimize saldırdılar pek çok arkadaşımızı rehin aldılar. Şunu başaramadılar asla diz çökmedik ve çökmeyeceğiz. Bunu asla başaramadılar ve başaramayacaklar. Sizden ricam 18 gün kaldı. Gece ve gündüz hepiniz birer Selahattin Demirtaş, hepiniz Figen Yüksekdağ olmalısınız. Buna var mısınız? Hepinizden ricam bu tekçiliğe şimdi ceza keseceğiz. Öfkemiz birikti, öfkemizi sandığa götürüp koyacağız."

Kocaeli'nde olağanüstü önlemlerle karşılaştıklarını belirten HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Gülsüm Ağaoğlu, "Alınan olağanüstü önlemler gösteriyor ki aslında biz şimdiden kazandık. Hayırlı günleri kazandık, geleceği kazandık" dedi.

HDP heyeti daha sonra Dilovası'nda kurulan pazarda vatandaşlarla ve pazarcı esnafıyla sohbet etti. (KOCAELİ/DHA)