Bozdağ 'CHP FETÖ'yü güçlendirdi' dedi, Ağbaba yanıt verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin HSYK'de Gülen cemaatini güçlendirdiğini iddia etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bozdağ'ın sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandumla ilgili bir toplantıda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "FETÖ'nün HSYK'da güç sahibi olmasına ve oradan Türk yargısını etkilemesine neden olan CHP'dir" dedi. Bozdağ sözlerine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcıs Veli Ağbaba ise, "Biz Bekir Bozdağ'ın, hocaefendisine nasıl toz konduramadığını, sabah akşam nasıl Fethullah Gülen'i övdüğünü biliriz" şeklinde konuştu.

'FETÖ'NÜN GÜÇLENMESİNE CHP NEDEN OLDU'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Başakşehir İlçe Örgütü tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Fethullah Gülen cemaatinin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK), CHP sayesinde güçlendiğini savunan Bozdağ, şunları söyledi:

"2010 Anayasa değişikliği ile Danıştay, Yargıtay, Adalet Akademisi Genel Kurulu ve hakim ve savcıların her birinin kurul üyeliği için sadece bir adaya oy vererek seçim yapacağına dair düzenleme yaptık. Ama CHP bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Herkesin tek adaya üyelik için oy vermesi kuralının da iptalini talep etti. Biz bunu getirirken yargının en üst idari kurulu olan HSYK'nın tek bir görüşün, gücün, anlayışın eline geçecek, geçmesini önleyecek bir sigorta olsun diye getirdik. Onun için koyduk, çoğulculuk olsun, herkes bir kişiye oy verirse böylece çok farklı kişiler kurula seçilir ve kurul bir görüşün bir anlayışın, bir yapının, örgütün falanın, filanın eline geçmez, geçmesine izin vermez diye biz bir düzen kurduk. Ama götürdüler, iptal ettirdiler ve ortaya çıkan çarpıklığın sorumlusu bunlardır. FETÖ'nün HSYK'da güç sahibi olmasına ve oradan Türk yargısını etkilemesine imkan ve fırsat veren zeminin doğmasına neden olan bu CHP'dir."

'ETLE TIRNAK GİBİLER'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, referandum çalışmaları kapsamında Malatya'da düzenlenen toplantıya katıldı. Bozdağ'ın sözlerine tepki gösteren Ağbaba, "AKP ile cemaat et ile tırnak gibi olmuş birer yapıdır. Bunlar öyle iç içedir ki birbirinden ayıramazsınız. Bunu gören AKP, başkalarına bu çamuru sıçratma telaşında" dedi.

Fethullah Gülen cemaati ve AK Parti'nin "vatanperver insanlara" darbeci iftirası attığını söyleyen Ağbaba, şu şekilde konuştu:

"Yıllarca cemaat ile birlikte, vatanperver onurlu insanlara attıkları darbeci iftirası gibi, bu sefer de yine bu insanlara FETÖ'cü iftirasında bulunuyorlar. İnsan, namus denen kavramı bu kadar hor kullanmaz. Hukukun askıya alınmasından sorumlu Adalet Bakanı belli ki ar ve haya kavramlarını da askıya almış. Vicdan terazisine koysak teraziyi hareket ettiremeyecek kadar vicdan yoksunu insanlar, CHP'yi FETÖ'yü yaratmakla suçluyor."

'NE YAPARSANIZ YAPIN YARGILANACAKSINIZ'

AK Parti yöneticilerinin kürsüden Pensilvanya'ya sevgiler gönderdiğini kaydeden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atamaları 'Muhterem Hocaefendi Hazretleri' dedikleri terör örgütü liderine sormadan yapmayanlar, icazet almadan karar almayanlar bugün CHP'yi suçlama alçaklığında bulunuyor. Biz Bekir Bozdağ'ın ne olduğunu da kim olduğunu da biliriz. Hocaefendisine nasıl toz konduramadığını, sabah akşam nasıl Fethullah Gülen'i övdüğünü biliriz. Süleyman Soylu'ya yaptığım çağrıyı Bekir Bozdağ'a da yapıyorum; birazcık ar, haya, namus sahibi iseniz bu konu hakkında daha fazla konuşmayın. Bu kadar açık yalan söylemek sizin için bile fazlasıyla 'aşağı' bir harekettir. Akıllarınca tarihi tersten yazıp kendi suçlarını temizleyecekler. Ama bu leke çıkmaz. Ne yaparsanız yapın, mutlaka ama mutlaka yargılanacaksınız. Cemaat ile birlikte bu ülkeye verdiğiniz geri dönülmez zararın bedelini bağımsız yargı önünde vereceksiniz." (DHA)