TRT, Euronews'tan ayrıldı

Bakanlar Kurulu, TRT'nin Avrupa'da CNN'e alternatif olarak kurulan Euronews'teki ortaklığına son verdi. TRT, Euronews'in dördüncü büyük hissedarıydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) 'Avrupa'nın CNN'i' olarak nitelendirilen Euronews ortaklığından ayrıldı. 2009 yılından beri süren ortaklık, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlık Kurulu kararı ile son buldu.

EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ HİSSEDARDI

Kararda "TRT'nin uluslararası yayın kuruluşu Euronews'e ortak olmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın yürürlükten kaldırılmasına karar verilmiştir" dendi. Böylece 1991’deki Körfez Savaşı sonrası ABD merkezli CNN kanalına ‘alternatif’ olarak kurulan ve TRT’nin de 2009 yılında katıldığı uluslararası yayın kuruluşu Euronews ile yapılan ortaklık resmen bitti.

TRT, Şubat 2009’da Euronews ile sağladığı anlaşma ile kanalın hissedarı haline gelmiş ve kanalın denetim kurulu olan SOCEMIE’ye katılmıştı. TRT bu anlaşma ile satın aldığı yüzde 15,70 hisse ile France Télévisions (yüzde 25.37), RAI (yüzde 22.84) ve RTR (yüzde 16.94) kanallarından sonra dördüncü ana hissedar konumuna gelmişti. Euronews, Türkçe olarak ilk yayınını ise 30 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirmişti. (HABER MERKEZİ)