Mütedeyyin aydınlar 'hayır' için Hak ve Adalet Platformu'nu kurdu

İslami camianın önde gelen isimlerinden oluşan 20’den fazla aydın Hak ve Adalet Platformu'nu kurdu. Platformun öncelikli hedefi özellikle AK Parti tabanında olan kararsız mütedeyyin kesimlerin hayır yönünde tercih yapmalarını sağlamak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aralarında Mazlum-Der eski genel başkanlarından Ömer Faruk Gergerlioğlu, AK Parti kurucularından ve Başkent Kadın Platformu üyesi Fatma Bostan Ünsal, Gazete Duvar yazarı Berrin Sönmez ve HDP Milletvekili Hüda Kaya gibi İslami camianın önde gelen isimlerinin bulunduğu 20’den fazla ilahiyatçı, siyasetçi, yazar Hak ve Adalet Platformu adı altında bir araya geldi. Platform referandumda “Hak ve adalet için Hayır” diyeceğini açıkladı.

Kuruluşunu, Fatih’te bir etkinlikle açıklayan platform, referandum gününe kadar, özellikle AK Parti tabanında olan kararsız mütedeyyin kesimlerin hayır yönünde tercih yapmaları için çalışmalar yapacak.

Prof. Cihangir İslam: AK Parti 2. sağcılaştırma projesinin mühendisi olduProf. Cihangir İslam: AK Parti 2. sağcılaştırma projesinin mühendisi oldu

Üçü de KHK ile ihraç edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu, Fatma Bostan Ünsal ve Cihangir İslam’ın konuşmacı olduğu etkinlikte referandumda neden ‘Hayır’ tercihinin kullanılması gerektiği anlatıldı.

'MAZLUMLARIN SESİ OLMAK İÇİN HAYIR'

Etkinliğin gerçekleştiği salona ise platformun referandum kampanyasında kullanacağı sloganlar olan “Hak ve Adalet İçin Hayır”, “Vicdan İçin Hayır”, “Mazlumların Sesi Olmak İçin Hayır”, “Tekçi Yönetim Değil; İstişare, Hak ve Adalet” yazılı pankartlar asıldı.

Mütedeyyin aydınlardan 'referandum' bildirisiMütedeyyin aydınlardan 'referandum' bildirisi

Etkinliğe, İstanbul Din Alimleri Derneği, Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi, Eğitim İlke-Sen, Anti-kapitalist Müslümanlar, Tekirdağ Adalet Zemini gibi kurumlar da katıldı.

STANT AÇIP BİLDİRİ DAĞITACAKLAR

Fatih, Üsküdar, Bağcılar, Sultanbeyli, Beykoz, Halkalı gibi bölgelerde, aynı zamanda Ankara’da da çalışmalar yapacak olan platform, salon buluşmalarına ağırlık vermekle birlikte sosyal medyayı etkin kullanarak, birçok noktada stant açıp bildiri dağıtarak da geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

'Uyuyan AK Partilileri uyandırmayacaksa ne diyeyim...''Uyuyan AK Partilileri uyandırmayacaksa ne diyeyim...'

Platformun imzacı isimleri ise şöyle:

ADEM GEVERİ, AHMET KAYA, BERRİN SÖNMEZ, CİHANGİR İSLAM, DİYADİN FIRAT, EDİP YÜKSEL, EKREM BARAN, FATMA BOSTAN ÜNSAL, HALİL İBRAHİM YENİGÜN, HÜDA KAYA, İBRAHİM SEDİYANİ, İSLAM ÖZKAN, KADRİCAN MENDİ, MEHMET BEKAROĞLU, MEHMET EFE, MUHARREM ŞAŞKIN, NURCİHAN SAATÇİOĞLU RENÇBER, NURTEN ERTUĞRUL, ÖMER ATALAR, ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU, R. İHSAN ELİAÇIK, SÜHEYLA İNAL, YASİN ALTINTAŞ (HABER MERKEZİ)