Hollanda'da polis müdahalesi

Almanya'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, karayolu ile Hollanda'ya doğru yola çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya'yı durduran polisler, Almanya'ya dönmesini istedi. Kaya'nın bu reddetmesi üzerine polis şefi "Sizin için kötü olabilir" dedi. Kaya, Almanya sınırına götürülürken, konsolosluk önünde bekleyen Türkiye vatandaşlarına polis müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, karayoluyla Hollanda'nın Rotterdam'a gideceğini açıkladı. Bakan Kaya'nın aracı konsolosluk yakınlarında durduruldu. Polisler, Kaya'nın Almanya'ya dönmesini istiyor.

Twitter hesabından açıklama yapan polisler tarafından Kaya, Almanya sınırına götürüldüğünü belirtti.

Rotterdam'da yapılacak etkinlik için Hollanda'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının inişine izin verilmedi. Almanya'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam kentine karayoluyla gideceği açıklandı. Kaya'nın bu kararının ardından polisler Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu araç ve yaya trafiğine kapattı.

GAZETECİLERE SINIRDIŞI

Konvoy, Rotterdam yakınlarında bir benzin istasyonunda mola verdi. Bu sırada polisler Anadolu Ajansı ve TRT ekibinin etrafını sardı. Kimlik kontrolü yapan polisler gazetecileri, sınırdışı etti.

Hollanda devlet televizyonu NOS TV'nin haberine göre, Kaya'nın aracı konsolosluk yakınlarında durduruldu. Polis konvoydakilerden Almanya'ya geri dönmelerini istiyor. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız'ın da Kaya'nın yanına gitmesine izin verilmiyor.

Twitter hesabından açıklama yapan Betül Sayan Kaya, "Rotterdam Başkonsolosluğumuza 30 metre mesafede durdurulduk ve içeri girmemize izin verilmiyor. Yüzlerce polis vatandaşlarımızla aramızda barikat örmüş durumda. Hiçbir güç aramızdaki bağı koparamaz. #HollandadaÖzgürlüklerAskıda" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ve Kaya'nın gitmelerine izin verilmeyen Rotterdam kentinde ise gösteri düzenleniyor. Başkonsolosluk önünde toplananlar Hollanda'nın kararını protesto ediyor. Reuters ajansı kalabalığın giderek arttığını belirtti.

POLİSTEN TEHDİT

Polisin Betül Sayan Kaya'yı durdurduğu anların görüntüleri yayınlandı. Türkiye kökenli polis memuru polis müdürünü söylediklerini Türkçe'ye çevirdi. Bakanlıklardan emir geldiğini söyleyen polis müdürü, "Burayı terk etmeniz lazım. Biz size eşlik edeceğiz, sizin için özel tim geldi. Bizi takip ederek Almanya'ya gitmeniz gerekiyor" dedi.

Konsolosluk binasına gireceğini belirten Kaya ise, "Burası benim ülkemin binası, ben bu ülkenin bakanıyım. Ve hiçbir uluslararası teamülde böyle bir şey yok. Bunu kabul etmiyorum, bunu reddediyorum" şeklinde konuştu.

Kaya'nın tepkisi üzerine polis müdürü, "O zaman telefon açılması lazım. Başka kararlar alınabilir. Bu da sizin için kötü olabilir" ifadelerini kullandı.

Kaya, polisler tarafından Almanya sınırına götürülüyor.

Bu gelişmenin ardından polis konsolosluk önünde bekleyen Türkiye vatandaşlarına müdahale etti. Olağanüstü durum ilan eden Rotterdam Belediyesi, Türkiye vatandaşlarından evlerine dönmelerini istedi.

(HABER MERKEZİ)

Hollanda temsilciliklerine giriş çıkış yasağıHollanda temsilciliklerine giriş çıkış yasağı

Erdoğan: Hollanda'ya yaptırım uygulayacağızErdoğan: Hollanda'ya yaptırım uygulayacağız

Hollanda: Tehdit edildik, iptal ettikHollanda: Tehdit edildik, iptal ettik

Çavuşoğlu'nun Hollanda uçuşu iptalÇavuşoğlu'nun Hollanda uçuşu iptal

Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Dışişleri Bakanı terörist mi?Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Dışişleri Bakanı terörist mi?