Akademiye ekonomik OHAL

Boğaziçi Üniversitesi akademik çalışmalarda tasarrufa gidilmesi maddelerini içeren bir genelge yayınladı. Akademik ve idari kadroya gönderilen genelge Rektör Mehmet Özkan'ın imzasını taşıyor. Genelgede "Ek bütçe istemeyin, eğitimlere gitmeyin" deniliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, akademik birimlerine bir genelge göndererek, "akademik çalışmalarda tasarrufa gidilmesi" talimatı verdi. Genelge tüm idari ve akademik birimlere gönderildi.

'ŞEHİR DIŞI SEMİNER MASRAF SAYILDI'

Maliye Bakanlığı'nın üniversitelere gönderdiği "Cari Harcamaların Kontrol Altında Tutulması" genelgesinden sonra, Boğaziçi Üniversitesi yönetimi harekete geçti. Rektör Mehmet Özkan'ın imzasını taşıyan genelgede kırtasiye masraflarından, lisans gelirlerine; şehir dışı seminerlere katılımın kısıtlanmasından, hizmet içi eğitimlerde kısıtlamaya gidilmesi gerektiği söyleniyor. Genelgede aynı zamanda "Likit karşılığı ödeneklerin dağıtılmayacağı, onun yerine üniversitenin elektrik, su, haberleşme giderleri için kullanılacağı" belirtildi.

Genelgede yer alan maddelerden bazıları ise şöyle;

Madde 1: Maliye Bakanlığı'nın Cari nitelikli harcamalar için (Kırtasiye, temizlik malzemesi, büro malzemesi vb tüketim malzemesi, yolluklar, araç kiralamaları, bilgisayar, yazıcı, klima gibi mal alımları ve bakım onarımları gibi) ek bütçe istenemeyeceğinden, bütün akademik ve idari birimlerimizde tasarrufa gidilmesi konusunda azami özen gösterilmesi gerekmektedir.

Madde 4: Personelin kişisel ve mesleki gelişimi ve yeterliliği için yapılacak hizmet için eğitimlerde personel dernek ve vakıfların eğitimlerine gönderilemeyecek, bu tür eğitimler daha çok sayıda personelin  yararlanması için üniversitemizde ilgili kamu, kurum ve derneklerden, eğitimci talep edilerek organize edilecektir. Şehir dışında görevlendirmeler zorunlu olduğunda harcamaların en az indirilmesi için kamu kurumlarının misafirhaneleri ve konuk evlerinde konaklamalar tercih edilecektir.

Madde 5: Üniversitemizin tasarrufu altındaki kurum bütçelerinden (bütçe hazine/özgelir/döner sermaye ve sosyal tesis işletmesi) tanıtımı amacıyla çanta, ajanda saat, kupa, isimlik, takvim, anahtarlık, kalemlik, harici bellek vb eşantiyon yaptırılmayacaktır. (HABER MERKEZİ)

Gönderilen genelgeler aşağıda yer almaktadır:

bana bana2