'Aşk Mavidir Öğretmenim'e soruşturma!

'Lağımpaşalı' kitabı nedeniyle sadece adı yüzünden sürgün edilen yazar-öğretmen Atalay Girgin'in, "Aşk Mavidir Öğretmenim" kitabına da soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Lağımpaşalı" ve "Aşk Mavidir Öğretmenim" romanlarını soruşturma konusu yaptığı felsefe öğretmeni ve yazar Atalay Girgin hakkında kararını verdi.

Daha önce de kitapları nedeniyle Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından maaş kesimi cezası talebiyle savunması alınarak disiplin kuruluna sevk edilen Girgin, bu kez de Ankara Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gönderilen bir kararname ile Şereflikoçhisar’a sürgün edildi.

İLK SORUŞTURMA LAĞIMPAŞALI'YA 

aşk mavidir .

Atalay Girgin hakkında, Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine, fareler dünyasında geçen 'Lağımpaşalı' adlı romanıyla 'Cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet yetkililerine hakaret' iddiasıyla 2016 yılında başlatılan ilk soruşturma Milli Eğitim Müfettişleri tarafından yürütülmüştü. Şikayet ve soruşturmadan 5 yıl önce, 2011 yılında yayımlanan 'Lağımpaşalı' hakkında yapılan bilirkişi incelemesinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığının belirtilmesine rağmen, kitabın adı manidar bulunduğu için değerlendirme ve cezalandırma sürecinde etkili oldu. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü çevrelerinden alınan bilgilere göre, bilirkişinin raporuna ve 'Lağımpaşalı' hakkında herhangi bir adli işleme gerek görülmemesine rağmen, kitabın adı bile cezalandırma ve sürgün kararının verilmesi açısından tek başına yeterli görüldü”.

İKİNCİ SORUŞTURMA 'AŞK MAVİDİR ÖĞRETMENİM'E 

"Lağımpaşalı"yı "cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet yetkililerine hakaret" ettiği iddiasıyla itham eden yetkililer, "Aşk Mavidir Öğretmenim" kitabını "terörü" övmek ve "teröristliği" özendirmek yanı sıra, "Kur’an-ı Kerim ve onun toplumsal hayata ilişkin kurallarını eleştirmek, yermek, küçümsemek" vb. yollarla "dini ve manevi değerlere hakaret etmek” le itham etmişlerdi.

Atalay Girgin konuyla ilgili olarak kişisel sitesinde yer alan "Savunmamdır" ve "Aşk Mavidir Öğretmenim’e Soruşturma" başlıklı yazılarda, "Kitabı didik didik etmelerine rağmen bazı sözcükleri cımbızlayarak açtırdıkları soruşturmayla sergiledikleri tutumun bariz bir acziyet göstergesi olduğunu" belirtti. Girgin şunları söyledi: "Bu aynı zamanda 'öğretmenin itibarı' sözünü dillerine pelesenk eden, ancak sıfat ve statülerini muktedirler önünde hangi taklaları atarak, hangi elleri etekleri öperek elde ettiği malum olan çevrelerin, aslında hangi zihinsel sefalet içerisinde olduğunun da apaçık ikrarıdır. Çünkü kitabın hiçbir yerinde sansürcü ve yasakçı zihniyet sahiplerinin algıladığı ve yorumladığı anlamda bir terör övgüsü ve teröristliğe özendirme söz konusu değildir. Buna rağmen, ilgili şikayeti dikkate alarak, "Aşk Mavidir Öğretmenim" ve yazarı olarak da benim  hakkımda soruşturma açmak ve cezalandırılmam gerektiğine hükmetmek ise hem bu acziyete teslim olmak hem onu sürdürmek, hem de aynı zihniyetle malul bataklığı mesken tuttuğunu cümle aleme ilan etmektir."