Yarbay Alkan: Yetkililer ‘FETÖ’yle ilgili kendileri hakkında işlem yapsın

Kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde hükümete yönelttiği soruyla gündeme gelen yarbay Mehmet Alkan, ‘FETÖ’ iddiasıyla ihraç edilmesini değerlendirdi. Alkan "Yetkililer FETÖ hakkında birilerine işlem yapacaksa ilk önce kendi haklarında yapmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kardeşinin cenazesinde, hükümete yönelik eleştirildiği için hedef gösterilen Yarbay Mehmet Alkan, konuştu. Alkan, kardeşinin cenazesinde “Çözüm diyenler ne oldu da ‘Sonuna kadar savaş’ diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git” diye haykırmıştı.

Yarbay bu sözlerinin ardından bir hedef olmuş ve Yarbay'ın PKK’li ve DHKP-C bağlantılı olduğu öne sürülmüştü. O sözlerinden dolayı disiplin cezası verilen Alkan, son KHK’yla TSK’dan ihraç edilmişti.

RS FM’den Yavuz Oğhan’a konuşan Alkan, kardeşinin cenazesinde sarf ettiği sözlerle ilgili, “Kardeşimin cenazesinde o an aklımızdan geçen ne varsa dile getirdiğimiz bir husustu. Söylediklerim benim sözüm değildi aslında, milletin aklından geçen, herkesin kendi arasında konuştuğu, dile getirdiği bir husustu. Ben sadece yüksek sesle dile getirdim” dedi.

‘Çatışmalarda hep yoksul askerlerin yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Alkan, hükümeti ‘bedel ödememek’le eleştirdi: “Bu ülkede 32 yıldır şehit veriliyor ama bir türlü çözülmüyor. Çünkü ülkeyi yanlış yönetenler, yanlış kararlar alanlar bunun bedelini ödemiyor. Bedeli sadece polis, asker, korucu, öğretmenler yani garibanlar ödüyor. Şehitliği yükseltiyorlar hep. Şehitliği yükselten arkadaşların kendileri ya da yakınları şehit olmadığı sürece şehitlik süper bir şey. Çünkü onlar için öyle bir ihtimal yok. Bu ancak garibanlar için olabilecek bir şey.”

KHK ile ihraç edilen Alkan, ‘FETÖ’ ile ilgisinin olmadığını belirterek şunları söyledi: “Hakkımda işlem yapanlar ve yaptıranlar, kendi FETÖ’cülüklerinin yüzde biri kadar FETÖ’cü olduğumu ispat etsinler her şeyden vazgeçeceğim. Yetkililer FETÖ hakkında birilerine işlem yapacaksa ilk önce kendi haklarında yapmalı.”

Etiketler ihraç FETÖ yarbay