Patlamada ölen gazetecinin babası: O Kürdistan’ın kızıydı

Patlamada ölen Rûdaw TV Müdürü Gerdi, toprağa verildi. Gerdi'nin babası 'O hepinizin kızıydı' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Musul’da haber takibindeyken meydana gelen patlamada ölen Rûdaw TV Output Müdürü Şifa Gerdi, başkent Erbil’in Barzan bölgesine bağlı Şerwan Mezın köyünde toprağa verildi.

Rûdaw’a konuşan Şifa Gerdi’nin Babası Zıkri İbrahim Gerdi, “Bugün yanımızda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Sayın Başkan Mesud Barzani’ye ve başsağlığı dileyen herkese teşekkür ediyorum. Rûdaw Televizyonu ve burada defin merasiminde bize yardım eden ve yanımızda olan herkese teşekkürlerler. Yanımızda olmaları acımızı hafifletti. Şifa hepinizin kızı ve Kürdistan’nın kızıydı” ifadelerini kullandı.

Şifa için Erbil’in Pirmam ilçesinde taziye kuruldu.

ŞİFA GERDİ KİMDİ?

Musul'da dün ölen Şifa Gerdi, 1 Temmuz 1986'da Doğu Kürdistan'ın (İran Kürdistanı) Zewe köyünde dünyaya geldi. Gerdi'nin ailesi 1980'lerde Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in zulmünden dolayı Doğu Kürdistan'a göç etmişti. Şifa Gerdi, 2006 yılında Bilgisayar Teknik Enstitüsü, 2013'te ise Selahaddin Üniversitesi İletişim bölümünden mezun oldu. 2006'da gazeteciliğe başlayan Şifa Gerdi, 2007 - 2010 yılları arasında gazeteciliğin yanı sıra öğretmenlik de yaptı. Rûdaw Medya Grubu'nun yöneticilerinden olan Şifa Gerdi, kuruluşundan bu yana Rûdaw'ın tanınan ekran yüzüydü. Musul operasyonunun başından beri “Focus Musul” adlı programı sunan Şifa Gerdi, savaş muhabiri olarak cephelere giderek, gelişmeleri yakından takip ediyordu.