'İnsan yakmak caizdir' diyen Hanzala konferans verecek

IŞİD’in Türkiye kolunda yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan Halis Bayancuk Ankara’da ve İstanbul'da bir panelde konuşacak. 'Diri diri insan yakmak caizdir' diyen Bayancuk bugün Ankara'da panel verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklanan ve tutuklanmasından kısa bir süre sonra hakkında tahliye kararı verilen Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk, İstanbul'da ve Ankara'da konferans verecek.

Ebu Hanzala’nın “Tevhid Dersleri” başlıklı videolarını paylaşan Tevhid Dergisi ve tevhidigundem.biz internet sitesinde yer alan açıklamalara göre, Halis Bayancuk’un Ankara’da bugün bir panele katılacağı ortaya çıktı. Dergi, geçtiğimiz hafta da Bayancuk’un İstanbul ofislerinde panele katılacağını duyurmuştu. Ayrıca “Ebu Hanzala” isimli Facebook sayfasında da Ankara’da düzenlenen panele ilişkin bir etkinlik sayfası da bulunuyor.

HALİS BAYANCUK KİMDİR? 

Bayancuk, Ankara ve Suruç bombalı saldırıları, Musul Başkonsolosluğuna yönelik 49 kişinin rehin alındığı baskın, Musul’a mazot götüren 32 Türk vatandaşı TIR şoförünün kaçırılması ve Niğde'de jandarmaya yönelik saldırı eylemlerine katıldığı iddia edilen Bayancuk, IŞİD'in Türkiye'deki sorumlusu olarak gösterilmişti.

Halis Bayancuk 2008 yılında İstanbul’da ikinci sinegog baskını eylemini planlarken yakalanmış ve bir yıl sonra tahliye edilmişti. Bayancuk, tahliye edildikten sonra polis tarafından takibe alındı. Teknik ve fiziki takipte, Halis Bayancuk’un talimatları ile örgütün ses getirecek bir eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Polis, 2011’de 50 adrese operasyon düzenledi, içlerinde Halis Bayancuk’un da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Bayuncuk 24 Ocak 2013 tarihinde tekrardan tahliye edilmişti. Bayancuk daha sonra da IŞİD’in Türkiye sorumlusu olduğu gerekçesiyle tutuklandı kısa süre sonra tahliye edildi. (HABER MERKEZİ)