'Prof. Dr. İştar Gözaydın serbest bırakılsın'

Yurttaşlık Derneği tutuklanan Prof. Dr. İştar Gözaydın'ın serbest bırakılması istendi. Yapılan açıklamada Gözaydın'a yönetilen suçlamaların "mesnetsiz ve kabul edilemez" olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yurttaşlık Derneği, tutuklanan Prof. Dr. İştar Gözaydın'ın serbest bırakılması için, basın açıklaması yaptı. Gözaydın'ın çalışmalarının yasal çerçevede olduğu belirtilen açıklamada, "Kendisine isnat edilen suçla hiçbir ilgisinin olmadığına sonuna kadar inanıyoruz, hakkındaki suçlamaların mesnetsiz olduğuna eminiz ve bu suçlamaları kabul edilemez buluyoruz" denildi.

Gediz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İştar Gözaydın, FETÖ soruşturması kapasında 27 Aralık 2016'da tutuklanarak, Yenişakran Cezaevi’ne gönderildi. Gözaydın'ın kurucuları arasında yer aldığı Yurttaşlık Derneği, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

[inline-ads adscode='gdad-news-inline' /

'GÖZAYDIN İNSAN HAKLARINDA YANA TAVIR ALDI'

Gözaydın, tüm faaliyetlerinin anayasa ve yasalar çerçevesinde olduğu belirtilen açıklamada, "Dünya çapında akademik çalışmaları olan, alanında saygınlığı ulusal ve uluslararası tüm çevrelerce kabul edilmiş arkadaşımız İştar Gözaydın, her türlü hak ihlaline karşı, kim olduğuna bakmaksızın herkes için insan haklarından yana tavır aldı" ifadeleri kullanıldı.

Gözaydın'a yöneltilen suçlamalarla bir ilgisi olmadığı savunulan açıklamada, iddialar "mesnetsiz ve kabul edilemez" olarak değerlendirildi. Gözaydın'ın serbest bırakılması istenen açıklama, "İnsan hakları savunucusu Prof. Dr. İştar Gözaydın’ın derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını ve hakkındaki suçlamaların düşürülmesini talep ediyoruz" şeklinde sona erdi. (HABER MERKEZİ)

İştar Gözaydın kimdir?İştar Gözaydın kimdir?

Prof. Dr. İştar Gözaydın tutuklandıProf. Dr. İştar Gözaydın tutuklandı