AK Partili Tayyar: NATO terör örgütü

AK Partili Tayyar, NATO'nun Türkiye için tehdit haline geldiğini savundu: "DEAŞ, PKK ve FETÖ’nün yanına NATO’yu da ekleyebilirsiniz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, NATO'nun bir terör örgütü haline geldiğini öne sürdü. Tayyar, "DEAŞ, PKK ve FETÖ’nün yanına NATO’yu da ekleyebilirsiniz. Çünkü bir terör örgütü haline geldi. Türkiye buna karşı bir tedbir almalı. Bu tedbir de İncirlik Hava Üssü’nü kapatmak olabilir" ifadesini kullandı.

milatMilat gazetesine konuşan Tayyar, 'NATO’nun kendisine çizdiği yeni yolda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yer almadığı bir Türkiye planladığını' iddia etti. Tayyar, "Tüm terör örgütleriyle bölgeyi dizayn etmeye çalışan NATO artık Türkiye için bir tehdit haline geldi" diye konuştu.

Türkiye’nin NATO’ya girdikten sonra darbelere maruz kaldığını savunan Tayyar, "Ülkenin başına gelen kirli ve kanlı işlerin içinde hep NATO oldu. 1960 darbesi İngilizler’in, 1971 muhtırası CIA’in, 1980 darbesi ise NATO’nun gerçekleştirdiği darbedir. DEAŞ, PKK ve FETÖ’nün yanına NATO’yu da ekleyebilirsiniz. Çünkü bir terör örgütü haline geldi. Türkiye buna karşı bir tedbir almalı. Bu tedbir de İncirlik Hava Üssü’nü kapatmak olabilir" dedi.

TRUMP'A 'ERDOĞAN TAVSİYESİ'

Tayyar, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump'ın da Erdoğan'ın yolundan gitmesi gerektiğini savundu: "ABD’de de bizdeki gibi güçlü bir yapılanma mevcut. Trump ABD’deki statükonun kendisine çizeceği yol haritasının dışına çıkma sinyalleri veriyor. Eğer Trump da Erdoğan gibi statükoyla savaşarak kendine alan açarsa başarılı olur ve bu başarı hem ABD’nin hem de dünyanın kazancı olur. Trump’a tavsiyemiz kendisine Erdoğan’ı rehber edinmesidir. Eğer Obama’ya dönüşürse dünya üçüncü dünya savaşı riskiyle karşı karşıya kalır." (Haber Merkezi)