Tekirdağ'da 'lav silahlı saldırı' operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı'na lav silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Bilgehan Karpat, Tekirdağ'daki polis operasyonunda yaşamını yitirdi. Esenyurt'ta polise düzenlenen silahlı saldırıyla ilişkisi olduğu öne sürülen Şerif Turunç ise yaralı halde yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul' da Ak Parti ve Emniyet Müdürlüğü'ne saldırıyla ilgili olarak aranan Bilgehan Karpat, Tekirdağ' ın Muratlı ilçesi'nde öldürüldü. Karpat'ı polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçtığı mesire alanında silahlı çatışma sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı.

Öte yandan cumartesi sabahı İstanbul Esenyurt'ta polise düzenlenen silahlı saldırının faili olduğu öne sürülen Şerif Turunç da, Tekirdağ'da yakalandı. Sol bacağından vurulan Turunç, İstanbul'a sevkedildi.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tekirdağ'daki operasyon nedeniyel polise teşekkür etti. Vali Şahin mesajında, "İl Emniyet Müdürlüğü ve Esenyurt ilçemizde polis aracı saldırısıyla ilişkisi olduğu değerlendirilen Ş.T. Tekirdağ'da yakalanmıştır. Başarıyla yürütülen operasyonda yoğun gayret ve emek sarf eden İstanbul ve Tekirdağ Emniyet görevlilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na cuma gecesi lav silahıyla ateş açılmıştı. İki saldırıda da ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Bu saldırıların ardından cumartesi sabahı da Esenyurt'ta polis aracına ateş açılması sonrasında çatışma çıkmıştı.

(DHA)