'Çocuklar Adana Cezaevi'nde neden yangın çıkardı?'

Kürkçüler Cezaevinde çocuk tutuklu ve hükümlülerin çıkarttığı yangını araştırılıyor. Adana Barosu, “Çocukları, intihar anlamına gelecek eyleme iten koşulların ortaya çıkartılması ve bu koşulların düzeltilmesi lazım” diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Adana Barosu Cezaevi Komisyonu, Adana Kürkçüler Açık ve Kapalı Cezaevi’nde çocuk tutuklu ve hükümlülerin koğuşlarında yataklarını ateşe vererek çıkardıkları yangını araştırıyor.

14 İLE 18 YAŞ ARASINDA 6 ÇOCUK YARALI

Cezaevi Komisyonu Başkanı Av. Tugay Bek, cezaevi savcısıyla görüşmelerinin ardından şu bilgileri verdi, “Olayın saat 23 22’de gerçekleştiğini öğrendik. Yaşları 14 ile 18 arasında olan ve 3 ağır olmak üzere 6 çocuk yaralı. Yangında 5 infaz koruma memurunun da dumandan etkilendikleri için hastaneye kaldırıldığını biliyoruz. Yaralı çocukların tamamı adli suçlardan tutuklu çocuklar. Adana Barosu Cezaevi Komisyonu olarak cezaevi savcılığından talepte bulunduk çocuklarla yüz yüze görüşmek için. Çocukları, böylesi bir intihar anlamına gelecek eyleme iten, sürükleyen koşulların bu süreçte ortaya çıkarılması, tartışılması ve bunların düzeltilmesi için adım atılması gerekiyor.”

Bek, şunları söyledi, “Cezaevlerinde son zamanlarda büyük bir gerilim var. Koğuşların kalabalık olması ve pek çok sorun var tüm cezaevlerinde. Bundan sonra da bu tür olaylar yaşanabilir. Bunlara karşı yalnızca güvenlik tedbirleri alınarak cezaevleri önünde TOMA’lar, itfaiye arabaları bekletilerek sorun çözülemez. Bu gerilimi hafifletici, mahkûmların taleplerini göz önüne alan bir yönetim sergilenmesi lazım. Ne yazık ki idarenin bundan kaçındığını görüyoruz. Adana Barosu olarak çocuklarla ve ilgililerle irtibata geçip raporumuzu tamamladıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız.”

ÇOCUKLAR YARALI

Av. Tugay Bek, "isyan olduğuyla ilgili iddialar var, araştıracağız ve takipçisi olacağız" dedi.

Çocuklar Ferhat Kaya, Muhammet Erdoğan ve Mehmet Altunhan'ın hayati tehlikesi var, Abdullah Başer, Raşit Karaca, Cengizhan Yıldız ise hafif yaralı olarak hastanede tedavi altında.

Etiketler cezaevi adana yangın