'Bekleyelim geçer demekle geçmeyecek'

Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen akademisyenler dün akşam, sosyal medya üzerinden yayın yapan haberSİZsiniz’e konuk oldu. 71 gündür işini geri almak için eylem yapan Nuriye Gülmen: "Biraz bekleyelim geçer demekle geçecek bir süreç değil kesinlikle" dedi

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- OHAL kararnamleri ile üniversitelerindeki görevlerinden ihraç edilen akademisyenler, Ankara Eğitim-Sen 5 No’lu Şubede gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü gazeteci Kemal Göktaş’ın yaptığı ‘haberSİZsiniz’in konuğuydu.

Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tezcan Durna, Yrd. Doç. Dr. Özlem Albayrak, Arş. Gör. Aysun Gezen ve Dr.Cenk Yiğiter ile Selçuk Üniversitesi’nden Arş. Gör. Nuriye Gülmen gazeteci Göktaş’ın sorularını yanıtladı.

İhraç edilen akademisyen dersi parkta anlattıİhraç edilen akademisyen dersi parkta anlattı

“MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR”

Ankara’da Yüksel Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde 71 gündür eylem yapan ve 21 kez gözaltına alınan Nuriye Gülmen şunları söyledi: “Halkın çok büyük bir kesimine yönelik çok ciddi bir saldırı var. Akademisyenler ve kamu emekçileri bir bölümü. Pek çok kesime saldırıyor ve bu gerçekten dişe diş mücadele edilmesi gereken bir süreç. Biraz bekleyelim geçer demekle geçecek bir süreç değil kesinlikle. Mücadele etmemiz gerekiyor.”

Nuriye Gülmen'e 18. gözaltıNuriye Gülmen'e 18. gözaltı

İhraç edilen akademisyen Meclis gündemindeİhraç edilen akademisyen Meclis gündeminde

“HUKUK YOLUYLA ÇÖZÜM OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

İhraçlar konusunda, “Hukuksal yollar nasıl gidiyor ve sonuç alınabileceğini düşünüyor musunuz?” sorusunu Cenk Yiğiter, “Açıkçası ben kısa vadede hukuk yoluyla bir çözüm olacağını düşünmüyorum. Bu konuda malumunuz Anayasa Mahkemesi’nin yanı sıra AİHM’de tıkalı. AİHM’in daha önceki içtihatlarından etkili iç hukuk yolu yok. Bizim geri dönüşümüz ancak demokrasi mücadelesinin sonucunda Türkiye’de demokrasi ve hukuk devletinin tekrar tesis edildiği günlere sarkacak” sözleriyle yanıtladı. (DUVAR)