İtalyan avukata OHAL engeli

“OHAL Koşulları Altında Türkiye’de Yargı Sistemi” başlıklı Uluslararası Hukuk Konferansına katılmak üzere İstanbul'a gelen İtalyan feminist avukat Barbara Spinelli, giriş yasağı olduğu söylenerek havalimanından geri çevrildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - “OHAL Koşulları Altında Türkiye’de Yargı Sistemi” başlıklı Uluslararası Hukuk Konferansı başladı. Üç gün sürecek konferansa Türkiye'deki çok sayıda baro başkanı ve hukukçunun yanı sıra uluslararası baro temsilcileri ve yabancı hukukçular da davet edildi.

Barbara Spinelli Barbara Spinelli

Davet edilen hukukçular arasında İtalyan feminist avukat Barbara Spinelli de vardı. Spinelli, Konferansın 14 Ocak günkü “Dünyada ve Türkiye'de Olağanüstü Hallerde Avukatlı” başlıklı bölümünde konuşma yapacaktı. Ancak, konferans için İtalya'dan İstanbul'a gelen Spinelli, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bekletildi.

Türkiye’ye girişiyle ilgili yasaklama kararı olduğu söylenen Spinelli'ye gerekçe sunulmadı. Spinelli, bu karar üzerine ülkesine yeniden dönmek zorunda kaldı.

'TÜRKİYE'NİN HALİNİ GÖSTERDİ'

Uluslararası Hukuk Konferansı, bu gelişmeyi etkinliğin Twitter hesabından, “Konferans için Türkiye'ye gelen İtalyan avukat Barbara Spinelli'nin Türkiye'ye girişine izin verilmemesi, yabancı baro başkanlarına Türkiye'nin halini anlattı” paylaşımıyla duyurdu.

Konferansın düzenleyicilerinden Nergiz Tuğba Aslan, Spinelli'nin, Türkiye'de son dönem gözaltına alınıp tutuklanan avukatlar ve akademisyenlerle ilgili gelişmeleri yakından izleyen bir hukukçu olduğuna dikkat çekti.