Aktaş: Öğrenciler protesto hakkını kullandı, lütfen ceza vermeyin

CNN Türk Genel Müdürü Ankara Üniversitesi'nde protesto edildi. Okul yönetimi ifadesine başvurmak istedi. Aktaş tepki gösterdi: Yakıştıramadım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenciler tarafından protesto edilen CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, ifade vermeye razı gelmedi, Üniversite yönetimine tepki gösterdi.

Kendisine yönelik bir saldırı olmadığını belirten Aktaş, “Konuşma zemini görmediğim için ben salondan ayrılarak başka bir odada etkinliği gerçekleştirdim” dedi, “Köklü bir üniversitemizden, bir mahkeme celbi şeklinde çağrı almayı doğru bulmamakla birlikte, akademik dünyanın olması gereken özgürlükçü anlayışına da yakıştıramadım” ifadelerini kullandı.

Mektupta “Lütfen aklınızdan söz konusu öğrencilere ceza vermek geçiyorsa bundan hemen vazgeçin”  diyen Aktaş hiçbir öğrenciden şikayetçi olmadığını belirterek mektubu sonlandırdı.

Aktaş’ın gönderdiği metni Ankara Üniversitesi mail grubunda paylaşan Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi Dr. Dinçer Demirkent, “CNN Türk Genel Müdürü'nün Ankara Üniversitesi'ne akademik özgürlük dersi vermesini utanç verici bulsam da paylaşmak sorumluluğumdur. Çünkü bu utanç hepimizin” diye yazdı.

Aktaş’ın gönderdiği mektubun tamamı şöyle:

mektup1

mektup2

mektup3

mektup4