'60 yaşındayım, alacaklı çıkarlar'

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, hakkında istenen müebbet hapis cezası için, “Bir medya davasından silahlı terör örgütü, casusluk çıkarmak abestir. Geriye baktıklarında çok utanacaklar. Ben 60 yaşındayım, alacaklı çıkarlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet gazetesinden Can Dündar ve Erdem Gül ile CHP İstanbul Milletvekili EnisBerberoğlu'nun yargılandığı davada istenen cezalar belli oldu. Berberoğlu için, gizli kalması gereken bilgileri açıklama suçundan müebbet, Dündar ve Gül içinse 10'ar yıl hapis istendi.

CHP'li Berberoğlu, hakkındaki davanın gelişim sürecini ve istenen cezayı Gazete Duvar'a değerlendirdi. Berberoğlu şunları söyledi:

55 GÜNDE HEYET DEĞİŞTİ: 16 Kasım'daki ilk duruşma ile 11 Ocak'taki ikinci duruşma arasında temel fark heyetin tamamen değişmiş olması. Hrant Dink gibi ağır davalara bakan mahkeme heyetinin tamamının değişmesi buna işaretti. Bu bir medya davasından silahlı terör örgütü, casusluk çıkarmak abestir. Geriye baktıklarında çok utanacakları suçlamalar var.

DELİLE BENZER GÖRÜŞME: Savcı geçen duruşmada bir tanık dinlenmesini istedi. Tanık dinlenmeden mütalaa yazıldı. İddianamede suçlandığım konuyla ilgili delile benzer sadece Can Dündar ile yaptığım 21 saniyelik telefon görüşmesi var. Bu gazeteci kimliği bir yana, CHP Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığım süreç açısından hayatımın normal akışına uygun. Ben de 3 aylık görüşme kayıtlarımın istenmesini talep ettim. O görüşme kayıtları da gelmeden bu mütalaa yazıldı.

KOVUŞTURMA MECLİS'İN İZİN VERDİĞİ FEZLEKELERLE SINIRLI: Ben aktif milletvekiliyim. Yasama üyesi olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın hakları neyse benim haklarım da o. Biz Meclis'teki dokunulmazlık oylamasında hakkımızdaki fezlekelerden yargı önüne çıkmaya evet dedik. Ben bundan korkmuyorum ama hukuki bir çarpıklık var. Benim fezlekemde yazan ve atılı suçlar belli. 'Bu suçlarla ilgili yargılarsın' diyor Meclis. Savcı ne yaptı, orada yazmayan bir maddeyle bana müebbet istiyor. Bu kadar ucuz mu? Şu an Meclis'te görüşülen teklifte hâkim ve savcıların bir kişiye bağlanması var. Çıkmasına da gerek kalmamış. Savcı kendini Meclis'in üstünde görüyor. Bu iktidarı muhalefeti ile benim meselem olmaktan çıktı. Herkesin meselesidir. Herhangi bir milletvekili hakkındaki fezlekenin kovuşturması Meclis'in izin verdiği fezlekeyle sınırlıdır.

60 YAŞINDAYIM, ALACAKLI ÇIKARLAR: Ben 60 yaşındayım, alacaklı çıkarlar. Türkiye'nin hukuk sisteminin içine düştüğü durumu yansıtan bir dava haline geldi. Bugüne kadar medya davası olarak görüyordum ama tam anlamıyla siyasallaştı. Yeni bir kumpas davası olarak algılayıp buna göre mücadelemi yürüteceğim. Bundan sonra anayasa değişikliğini geçirmemek için şahsi sebep sahibiyim.