Hasan Cemal'e Erdoğan'a hakaret davalarında beraat

Hasan Cemal hakkında iki yazısında Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan iki dava karara bağlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Gazeteci Hasan Cemal, iki yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan iki davada beraat etti.

Hasan Cemal hakkında 4 Ekim 2015'te yazdığı "Sen cumhurbaşkanı ol, hem de..." ve 4 Ocak 2016'da yazdığı "Her Allah’ın günü ‘anayasa suçu’ işleyen bir Tayyip Erdoğan'la..." başlıklı yazıları nedeniyle TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) 299'uncu maddesi uyarınca iki dava açılmıştı. Cemal için iki davada da Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 14'er aydan 4 yıl 8'er aya kadar hapsi isteniyordu.

'SUÇ UNSURU OLUŞMADI'

Hasan Cemal'in 4 Ekim 2015 tarihli "Sen cumhurbaşkanı ol, hem de..." başlıklı yazısıyla ilgili olarak Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bu günkü duruşmasında beraat kararı geldi. Mahkeme kararında "Sanığın atılı suçu işlemediği anlaşılmaktadır" dendi.

Hasan Cemal'in 4 Ocak 2016 tarihli "Her Allah’ın günü ‘anayasa suçu’ işleyen bir Tayyip Erdoğan’la..." başlıklı yazısıyla ilgili açılan davada da beraat kararı verildi. 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararında "Her ne kadar kamu davası açılmışsa da suç unsurunun oluşmadığı görülmüştür" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)