Gözaltındaki milletvekiline 'Ya musalla taşı ya cezaevi' tehdidi

HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu, gözaltına alınan Siirt Milletvekili Besime Konca'nın işkenceye maruz kaldığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuştu. 2017 bütçe görüşmelerinde söz alan Kerestecioğlu, gözaltına alınan Siirt Milletvekili Besime Konca'nın, işkence gördüğünü söyledi. Kerestecioğlu, polislerin "Yerin ya musalla taşı ya da cezaevi" sözleriyle Konca'yı tehdit ettiğini iddia etti.

7 KADIN MİLLETVEKİLİ TUTUKLANDI

Kadınların erkekler tarafından şiddet hedefi haline geldiğini söyleyen Filiz Kerestecioğlu, kadın-erkek eşitliğinin siyasetçiler ve kanaat önderleri tarafından dile getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kadınlara yönelik şiddete çeşitli bahaneler üretildiğini kaydeden Kerestecioğlu, yargıda da şiddet uygulayan erkeklere indirim uygulandığına dikkat çekti.

HDP olarak kadın milletvekilleri sayısı arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Kerestecioğlu, "Dün gözaltına alınıp sonra tutuklanan Grup Başkanvekilimiz Çağlar Demirel ve Kadın Meclisi Sözcümüz Besime Konca'nın da dahil 7 kadın milletvekilimiz tutuklanmıştır. Bu durum, bu ülke açısından yazıklanması gereken bir durumdur" dedi.

'YA MUSALLA TAŞI YA CEZAEVİ'

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın gözaltında işkence gördüğünü öne süren Kerestecioğlu, "Besime Konca Diyarbakır'dan Batman'a götürüldüğü yol boyunca emniyet görevlileri tarafından işkenceye tabi tutulmuş, kendisine sürekli marşlar dinletilmiş, 'Yerin ya musalla taşı ya da cezaevi' gibi sözlerle tahrik edilmiştir" şeklinde konuştu.

'PARLAMENTONUN İTİBARI SÖZ KONUSU'

Konca'nın yaşadıklarına karşı TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın tepki göstermesi gerektiğini savunan Kerestecioğlu, "Parlamentonun itibarıdır söz konusu olan, Halkların Demokratik Partisinin itibarı değildir. Bu Meclis kendi itibarı için bir şeyler yapmak istiyorsa, aynı zamanda Meclis Başkanının da buna tepki göstermesi, hiçbir milletvekilline işkence yapılamayacağını, hiçbir insana işkence ve kötü muamele yapılamayacağını da çok net olarak ifade etmelidir" ifadelerini kullandı.

'ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU KURULMALI'

Meclis'te Çocuk Hakları Daimi Komisyonu kurulmasını talep eden Kerestecioğlu, "Çocuk İstismarını Önleme ve Araştırma Komisyonunda bir rapor hazırlandı, hâlâ bu rapor Meclise sunulmadı. Bu Meclisin her zaman kadınlardan ve çocuklardan daha önemli işleri oluyor maalesef. Çocuklar ciddi biçimde istismara uğruyorlar ve bunu Karaman'da gördük, Adıyaman'da gördük" dedi. (HABER MERKEZİ)