Nuriye hoca polisi pes ettirdi

Açığa alınan akademisyen Nuriye Gülmen, 17 gündür süren eylem ısrarında polise geri adım attırdı. Bugüne kadar 17 kez gözaltına alınan Gülmen’e bu kez polis müdahale etmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL kararnamesiyle açığa alınan akademisyen Nuriye Gülmen, haftalardır Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde eylem yapıyor.

“Açığa alındım, işimi istiyorum” döviziyle her gün farklı saatlerde anıt önünde oturma eylemi yapan Gülmen’e bugüne kadar 17 kez müdahale edildi. Gülmen bu müdahalelerin tamamında kendisine destek veren kişilerle birlikte 17 kez gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakılan Gülmen protestosundan vazgeçmedi. Gülmen bugün de elinde döviziyle aynı yerde oturma eylemi yapmaya gitti. Ama bugün müdahale olmadı.

'KAZANACAĞIMA İNANCIM ARTTI'

Kendisini gözaltına almaya hazırladığı için durumu “şoktayım” sözleriyle karşılayan Gülmen, “Devam edeceğim. Bugün zafere inancım, kazanacağıma inancım daha da arttı. İşimi alana kadar devam edeceğim” dedi.

Gülmen’e bugünkü eyleminde ihraç edilen Semih Özakça da eşlik etti. Özakça da, “Haklılık böyle bir şey, size güç veriyor. Defalarca gözaltına alındık. Ama hukuksuz uygulamalara karşı bir irade savaşı verdik ve bu savaşı bugün için kazandık. Yarın yine müdahale olabilir ama vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.