Roma Parkı'na iş makineleri girdi

İmar süreci yargıda bulunan İstanbul Cihangir'deki Roma Parkı'na iş makinelerinin girdiği öğrenildi. Cihangir Güzelleştirme Derneği Başkanı Bensen Ünlüoğlu, Duvar'a yaptığı açıklamada "Belediye yetkililerini bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cihangir’de bulunan Roma Parkı’na iş makinelerinin girdiği öğrenildi. Semtin “Roma Bahçesi” olarak bilinen yeşil alanının bir bölümünde, Gezi eylemleri sonrası Kuzguncuk ve Moda'daki gibi bir bostan oluşturulmuştu. Geniş manzarası ile İstanbulluların uğrak noktası Roma Parkı, 90'lı yıllardan beri belediye tarafından imara açılmak için uğraşılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Galataport projesi dahilinde araziyi imara açtırmak için verdiği karar yargıya taşınmıştı. Gazeteci Cüneyt Kural, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; dava sürdüğü halde taşeron firmaya ait iş makinelerinin parka girdiğini ve 3 metrelik sondaj çalışmasına başladıklarını bildirdi.

BELEDİYE YETKİLİLERİ BEKLENİYOR

Kural, şunları yazdı: "Taşeron firma Roma Parkı'nın yanındaki otoparka, merdivenlere ve bostan yapılan alana iş makineleriyle girmiş durumda. Yapılmak istenen şey belediye tesisi ve bu alan şu anda dava sürecinde. Yani çalışma tamamen kanunsuz. İki arkadaş tarafından şimdilik durdurulmuş durumdalar ama gün içinde destek gerekebilir."

Haberi alır almaz parka giden Cihangir Güzelleştirme Derneği Başkanı Bensen Ünlüoğlu ve dernek yetkililerinin Roma Parkı'nda bekleyişi ise sürüyor. Telefonla ulaştığımız Ünlüoğlu, belediye yetkilileri ile görüştüklerini ve kendilerini beklediklerini belirtti.

romaparki2 Manzarası ile ünlü tarihi Roma Bahçesi'ne, sabahın erken saatlerinde iş makineleri girdi.

romaparki1 Roma Parkı, 90'lı yıllardan beri imara açılmak için uğraşılıyor.

romaparki Parkta bulunan Cihangir Güzelleştirme Derneği Başkanı Bensen Ünlüoğlu, belediye yetkilileri ile görüştüklerini ve yetkililerin gelmesini beklediklerini belirtti.