Öcalan'a açık görüş izni

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kurban Bayramı'nda ailesi ile açık görüş yapmasına izin verildi. Görüşmeye kardeşi Mehmet Öcalan'ın gideceği belirtiliyor. HDP ise Öcalan'la görüşene kadar açlık grevinin süreceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Abdullah Öcalan'ın Kurban Bayramı'nda ailesi ile açık görüş yapmasına izin verildiği duyuruldu. Görüşmenin 14-18 Eylül tarihleri arasındaki bir günde yapılacağı öğrenildi. 520 gündür herhangi bir şekilde görüş yapmasına izin verilmeyen Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi alabilmek talebiyle 5 gün önce Diyarbakır'da açlık grevi başlatılmıştı.

AVUKATI: BİZ DE GÖRÜŞEBİLMELİYİZ

Kararın duyulmasının ardından Duvar'a bir açıklama yapan PKK lideri Öcalan'ın avukatlarından Asrın Hukuk Bürosu İbrahim Bilmez, haberi kendilerinin de medyadan öğrendiklerini belirterek, “Umarız olur. Öyle görünüyor ki kamuoyunda oluşan kaygılar sona erecek. Kendisinin sağlığı hakkında bilgi almak isteyenlerin talebi karşılanmış olacak. Ancak şunu da eklemek isterim: Müvekkilimizle biz avukatları da en kısa sürede görüş yapabilmeliyiz. Öcalan, İmralı'da en son 28-29 Nisan tarihlerinde Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme komitesi ile görüşmüştü.

HDP: AÇLIK GREVİ SÜRÜYOR

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Öcalan ile görüşme yapılıp, sağlık durumu hakkında bilgi alınıncaya kadar açlık grevinin süreceği mesajı verildi:

Bozdağ: Öcalan'ın sağlık sorunu yokBozdağ: Öcalan'ın sağlık sorunu yok

Diyarbakır kararı: Öcalan'la görüşene kadar açlık greviDiyarbakır kararı: Öcalan'la görüşene kadar açlık grevi

İmralı Heyeti'nden Öcalan çağrısıİmralı Heyeti'nden Öcalan çağrısı

12 Eylül'den sonra: Açlıkla sınanan haklar12 Eylül'den sonra: Açlıkla sınanan haklar