CHP 'torba yasa' için Anayasa Mahkemesi’ne hazırlanıyor 

80 maddeden oluşan yeni torba yasa tasarısı onay için Beştepe'de. CHP ise şimdiden AYM'ye başvurma hazırlığı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA - CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, TBMM’ye 'torba yasa' olarak geldikten sonra yapılan değişiklerle “Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nda bazı maddelerin Anayasaya aykırı olması nedeniyle şimdiden Anayasa Mahkemesi’ne hazırlık yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanının henüz kanunu onaylamadığına dikkat çeken Kuşoğlu,  AYM için 60 günlük başvuru süresine dikkat çekti.

Tasarıda, yatırımlara proje bazında destek veren düzenlemenin Anayasa’nın ‘eşitlik’ ilkesine aykırı olduğunu söyleyen Kuşoğlu, “Hükümet, aynı miktarda para koyan yatırımcıdan birinin projesini destekleyecek. Bu tamamen eşitlik ilkesine aykırı” dedi.

Tasarıyla, Bakanlar Kurulu; kalkınma planları ile yıllık plan ve programlarda öngörülen hedefler doğrultusunda, Türkiye'nin gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarını karşılama, arz güvenliğini sağlama, işe bağımlılığı azaltma, teknolojik dönüşümü sağlama, yenilikçi, katma değeri yüksek olan projeler ile Ekonomi Bakanlığınca desteklenmesine karar verilen yatırımlar konusunda yetkilendiriliyor.

Proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri de içeren torba tasarı 80 maddeden oluşuyordu. (DUVAR)

Etiketler CHP torba yasa