Yargıtay, 'Saray geniş' dedi

Yargıtay, Adli Yıl Açılış töreni ile ilgili açıklama yaptı. Yargıtay, törenin güvenlik ve kapasite gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı Saray'ında yapılacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adli Yıl Açılışı'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılması kararı üzerine Türkiye Barolar Birliği, Yargı bağımsızlığına gölge düşeceği gerekçesiyle törene katılmama kararı aldı. Bu karar üzerine Yargıtay, bugün yazılı açıklama yaptı.

Yargıtay açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bilinmelidir ki yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı kurumumuz tarafından büyük bir özenle ve titizlikle korunmakta olup; kapasitesi sınırlı ve güvenlik açısından sıkıntılı olabileceği anlaşılan bir otelin toplantı salonu yerine sahibi devlet ve millet olan bir kongre salonunda bu toplantının yapılacak olmasının nasıl yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyeceğini anlamakta zorluk çekmekteyiz. Bu gerekçelerle 2016-2017 adli yılı açılış töreni yukarıda açıkladığım mutabakata dayanılarak Millet Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacaktır. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının Adli Yıl Açılış Törenine katılmama kararını yeniden gözden geçirerek yargılama faaliyetinin vazgeçilmez bir unsuru olan avukatlık mesleğini temsilen törene katılacağını umuyoruz." (HABER MERKEZİ)