Galatasaray'ın Riva arsası el değiştirdi

Galatasaray Spor Kulübü'nün Riva'daki arazisi el değiştirdi. GS Başkanı Dursun Özbek Riva ve Florya'dan 1.5 milyar lira gelir beklediğini söylemişti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Spor Kulübü'nün İstanbul Riva'daki arsası için Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ İş Ortaklığı belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamadı. İhale en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'ye verildi.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, ihaleyi alan firma değişince kulübün ve Emlak Konut'un da gelir beklentisi düştü. İlk ihaleye göre 3.1 milyar lira değerinde proje yapılacak ve şirket payı olarak yüzde 38'e denk gelen 1 milyar 178 milyon lira kulüp ve Emlak Konut kasasına girecekti. GS yüzde 80'e denk gelen 942 milyon 400 bin lira gelir sağlarken kalan 235 milyon 600 bin lira Emlak Konut'un olacaktı.

İhale en yüksek teklif veren ikinci firmaya geçince şirket payı yüzde 38'den yüzde 25'e düştü. Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyonluk proje yaparken şirket payı için 952 milyon taahhüt etmişti. Bu durumda gelirin yüzde 80'ine denk gelen 761.6 milyon kulübün olacak. Yani Galatasaray'a verilen gelir taahhütü 180 milyon 800 bin düşmüş olacak. İhalede yeni tabloya göre de Emlak Konut payı 190 milyon 400 bin olacak.